rv
Volledig scherm
© rv

VS-justitieminister Sessions komt met algemeen verbod op cannabis

Het gedoogbeleid van de Democratische regering-Obama tegenover het gebruik van cannabis wordt door de Republikeinse regering-Trump ongedaan gemaakt. Minister van Justitie Jeff Sessions legt momenteel de laatste hand aan een algeheel verbod op marihuana. Dat heeft een hoge functionaris bij Justitie aan zender NBC News toevertrouwd. Sessions komt met zijn ingreep op het moment dat in Californië de verkoop van de drug voor recreatief gebruik is begonnen. 

14 reacties

 • Cornelius Vleminckx

  5 jaar geleden
  Ik heb jaren lang gerookt en geblowd. Blowen was toch wel het gemakkelijkste voor van af te kicken (eigenlijk geen last van gehad). Totaal niet te vergelijken met roken. En als ik dan vanavond, op een nieuwjaarsfeestje, de meesten 'gezellig' hun drank zie binnen gieten, heb ik eigenlijk compassie met die sukkels. Maar dat is voor de smaak, zeggen ze dan.
 • Joeri Declercq

  5 jaar geleden
  Maar alcohol is ook een soft drugs. Idem voor medicatie. Belgen zijn op dat vlak ook maar naivelingen,, onze noorderburen doen het wel is een naaste land en is daar zo een probleem? Nee mensen zijn veel relexer dan hier opgestopten stress boel!
 • Thomas Anderson

  5 jaar geleden
  heb zelf een vriendin gehad die er verslaafd aan was geworden, men had het haar aangepraat voor haar pijn, de pijn was verdwenen omdat ze steeds meer moest gebruiken.Broodje aap verhaal!
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Cannabis is een soft drug en niet verslavend zoals hard drugs als alcohol of tabak, Kevin Vanbelder. Het kan wel leiden tot psychische gewenning. En alleen bij hard drugs is er een harde ontwenning. Niet dat ik een pleidooi wil houden voor soft drugs.
 • Eric Van den Bergh

  5 jaar geleden
  Well done