Mensen steken de grens tussen de VS en Mexico over bij de San Ysidro Port of Entry in San Ysidro, Californië.
Volledig scherm
Mensen steken de grens tussen de VS en Mexico over bij de San Ysidro Port of Entry in San Ysidro, Californië. © AFP

VS heropenen grenzen met Canada en Mexico voor gevaccineerden

De VS heropenen de landgrenzen met Canada en Mexico voor iedereen die is gevaccineerd. Er is geen dringende noodzaak meer nodig voor de reis. Voor mensen die naar de Verenigde Staten per vliegtuig reizen geldt vanaf maandag lokale tijd ook de verplichting gevaccineerd te zijn, behalve voor Amerikanen. Reizigers moeten voor de vlucht nog steeds een negatieve coronatestuitslag laten zien, maar alleen de test voldoet niet meer voor de vliegreis naar de VS.

 1. Onduidelijk of opheffing Amerikaans inreisverbod ook geldt voor AstraZeneca-vaccin, maar topviroloog Anthony Fauci voorziet geen problemen

  Onduide­lijk of opheffing Amerikaans inreisver­bod ook geldt voor AstraZene­ca-vac­cin, maar topviro­loog Anthony Fauci voorziet geen problemen

  Het is voorlopig nog niet duidelijk of ook personen die met het AstraZeneca-vaccin ingeënt werden tegen SARS-CoV-2 opnieuw welkom zijn in de Verenigde Staten. Het Witte Huis maakte maandag bekend dat begin november de grenzen opnieuw opengaan voor alle internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, maar liet in het midden of dat ook geldt voor personen die een vaccin kregen dat in de VS zelf nog geen marktvergunning kreeg. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci ziet alvast geen probleem voor reizigers die twee prikken met AstraZeneca kregen. Ook de Britse premier Boris Johnson en de Europese Commissie gaan ervan uit dat zij, net als andere volledig gevaccineerden, de VS zullen binnen mogen vanaf 1 november.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.