Twee beruchte Britse IS-strijders (bijnaam: The Beatles) zouden door het Amerikaanse leger uit een Koerdische gevangenis in Syrië zijn weggehaald.
Volledig scherm
Twee beruchte Britse IS-strijders (bijnaam: The Beatles) zouden door het Amerikaanse leger uit een Koerdische gevangenis in Syrië zijn weggehaald. © AFP

“VS hebben verschillende hooggeplaatste IS-strijders uit Syrië weggehaald”

Het Amerikaanse leger heeft een veertigtal vooraanstaande militanten van Islamitische Staat, die eerder door Koerden geleide troepen in Syrië werden vastgehouden, in hechtenis genomen en hen het land uitgehaald. Onder hen zijn twee Britse IS-strijders die verdacht worden van het onthoofden en op andere manieren doden van westerlingen die door IS waren gegijzeld, schrijft The Washington Post.

14 reacties

 • Victor Munster

  1 jaar geleden
  Als ze die niet willen bewaken, dat ze die dan een proces geven. Dat gaat ofwel uitdraaien op een vrijspraak of de doodstraf.
 • maarten anthonis

  1 jaar geleden
  Hooggeplaatste IS strijders , crapuul van het laagste allooi ja , waarom worden zulke lafaards strijders genoemd, zoals steeds met deze bevolkingsgroepen, als ze met veel zijn altijd veel praat , maar o wėė als ze zelf aangepakt worden, dan hebben ze op den bureau gewerkt.
 • Jonas Gent

  1 jaar geleden
  En wij als Europa keuren het massaal af, maar doen uiteraard verder niks. Wij zijn goed in het vinger wijzen...
 • annie dupont

  1 jaar geleden
  binnenkort een invasie van ex is-strijders naar europa en aanslagen . dankzij trump . wat gaan de trump aanhangers dan vertellen ...
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Ze hebben honderden mensen het hoofd afgehakt, nu moeten ze nog een eerlijk proces krijgen, want wij zijn menselijk voor massa moordenaars.
 1. Turkije staat op punt om Noord-Syrië binnen te vallen, VS nemen niet deel en laten Koerden vallen

  Turkije staat op punt om Noord-Sy­rië binnen te vallen, VS nemen niet deel en laten Koerden vallen

  Turkije is van plan om de al langer geplande operatie in het noorden van Syrië op te starten. De Amerikaanse soldaten die zich in Syrië bevinden, zullen zich tegelijkertijd terugtrekken uit de omgeving van de grens met Turkije. Dat maakt het Witte Huis bekend, na een telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan. Trump laat de Koerden in de regio daarmee de facto vallen.
 2. OCAD-baas wil Belgische IS-strijders terughalen uit Syrië: “Dan hebben wij controle”

  OCAD-baas wil Belgische IS-strij­ders terughalen uit Syrië: “Dan hebben wij controle”

  Nu het Turkse leger op het punt staat om het noorden van Syrië binnen te vallen, moet er “dringend” een beslissing komen omtrent het lot van Belgische IS-strijders die nog in de regio verblijven. Dat stelde Paul Van Tigchelt, topman bij OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse, gisteren in Terzake. Hij pleit om de (ex-)jihadisten terug te halen. “Dan hebben we er controle over.” De Belgische regering volgt de situatie aan de Syrische grens op de voet, reageert het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
 1. Turks leger start na bombardementen ook grondoffensief tegen Syrische Koerden: “Al zeker 15 doden”

  Turks leger start na bombarde­men­ten ook grondoffen­sief tegen Syrische Koerden: “Al zeker 15 doden”

  Na het luchtoffensief is Turkije nu ook aan een grondoffensief begonnen in Syrië. Een bombardement op een dorp ten westen van de noordelijke Syrische stad Ras al-Ain heeft al zeker twee burgers gedood en evenveel verwond, zo heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) aangehaald. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) spreekt van minstens vijftien doden, onder wie acht burgers van wie twee kinderen.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel