De Amerikaanse president Joe BIden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe BIden. © Photo News

“VS gaan Olympische Winterspelen in Peking diplomatiek boycotten”

BuitenlandDe Amerikaanse regering zal volgens CNN binnenkort officieel aankondigen dat zij geen overheidsfunctionarissen zal sturen naar de Olympische Winterspelen 2022 in Peking. President Joe Biden maakt de diplomatieke boycot in de loop van deze week officieel bekend, stellen verschillende bronnen tegenover de nieuwszender.

17 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Waarom is China een probleem voor Biden? Dat probleem werd toch veroorzaakt door Trump en hij ging toch alle blunders van Trump oplossen.
 • Fons Casteels

  1 maand geleden
  Een diplomatieke boycot is de zwakste boycot die er bestaat: niemand zal merken dat er geen Amerikaanse minister in de eretribune zit. Als Joe Biden meent wat hij zegt, dan had hij een sportboycot moeten afkondigen: een verbod voor Amerikaanse sporters om naar China te gaan. Maar ja, elke Amerikaan weet waarom Joe Biden dat niet durft: zijn zoon Hunter Biden heeft al voor miljarden corruptie-contracten binnengehaald in China.
 • Luc De Groote

  1 maand geleden
  Daar zullen die Chinezen van wakker liggen.
 • Lucien Switten

  1 maand geleden
  Wie hij daar vooral mee treft zijn USA's eigen topsporters. Een zoveelste blunder.
 • Karel Valgaern

  1 maand geleden
  China nodigt géén amerikaanse politici uit, dus gaat de VS de spelen politiek boycotten. Hoe kleinzielig zijn politici toch, overal ter wereld...