Illustratiebeeld. Het Amerikaanse raketartilleriesysteem Himars.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het Amerikaanse raketartilleriesysteem Himars. © U.S. Army

VS gaan drie miljard dollar extra militaire steun leveren aan Oekraïne, ook Duitsland stuurt ruim
half miljard aan wapens

UpdateNaar aanleiding van de dertigste verjaardag van de Oekraïense onafhankelijkheid gaan de Verenigde Staten woensdag drie miljard dollar/euro aan nieuwe militaire hulp voor het land aankondigen. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris dinsdag aangegeven. Gisteren maakte Duitsland al bekend een half miljard euro extra wapens te sturen.

 1. Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?
  PREMIUM

  Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar ons land en dat zet de zenuwen op scherp. Een staatshoofd met veiligheidsrisico hors catégorie in Brussel, waar de aanwezigheid van Russische spionnen gekend is: logisch dat over de maatregelen de lippen stijf op elkaar worden gehouden. Hoe zijn komst er kán uitzien? In december bracht Zelensky een bezoek aan de VS. En dat ging toen alvast gepaard met bovenmatige voorzichtigheid.
 2. 21 schipbreukelingen gered van onbewoond eiland na acht dagen zonder eten of drinken

  21 schipbreu­ke­lin­gen gered van onbewoond eiland na acht dagen zonder eten of drinken

  Het lijkt wel eens scène uit een film, maar het is echt. 21 schipbreukelingen maken afgelopen vrijdag een S.O.S.-teken op het strand van een onbewoond eiland op de Bahama’s. Ze zitten daar al acht dagen zonder eten en drinken wanneer ze in het vizier komen van een vliegtuig van de Amerikaanse kustwacht. Op de beelden is te zien hoe medewerkers een kist met hulpgoederen laten vallen vooraleer een boot de immigranten komt redden.