Beelden uit 2014, toen militairen uit de VS en Zuid-Korea ook samen oefenden.
Volledig scherm
Beelden uit 2014, toen militairen uit de VS en Zuid-Korea ook samen oefenden. © REUTERS

VS en Zuid-Korea beginnen grootste militaire oefening in jaren

Te midden van oplopende spanningen op het Koreaanse schiereiland, zijn de legers van Zuid-Korea en de Verenigde Staten maandag opnieuw gestart met gezamenlijke oefeningen. Het gaat om de grootste manoeuvres in zeker vijf jaar.

12 reacties

 • Georges Pelgrims

  4 maanden geleden
  Ik zou zeggen wees blij dat er een Amerika bestaat anders zouden we er allang niet meer zijn.wat zouden we gaan doen als er alleen maar een Rus bestond.
 • Frank Janssens

  5 maanden geleden
  De USA zullen het enkel maar leren wanneer ze op eigen bodem moeten vechten. Steeds vechten op een ander, en steeds de landen in ruines achterlaten. De grote hoop van de landen in de wereld willen het gedegenereerd gedachtengoed van het Westen gewoon niet aanvaarden.
 • Michel Habraken

  5 maanden geleden
  Dat is gewoon aftellen dat gaat niet lang meer duren voordat de chaos uitbreekt die zitten mekaar te proveceren net zolang dat er iemand hapt dit gaat een lange wereld oorlog worden
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Het werd tijd dat er een antwoord kwam op de nucleaire provocaties van Oen.
 • rene lauwers

  5 maanden geleden
  Altijd maar oorlog stoken op een ander en dan zijn ze verbaasd als er een 11 september volgt.
 1. Opnieuw arrestaties in Oekraïense corruptiesaga: misbruik van geld voor wederopbouw en aankoop van slechte legeruitrustingen
  34

  Opnieuw arresta­ties in Oekraïense corrupties­a­ga: misbruik van geld voor wederop­bouw en aankoop van slechte legeruit­rus­tin­gen

  In de grootschalige corruptiesaga die speelt in Oekraïne zijn opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om functionarissen van het leger die zouden hebben gesjoemeld bij de aankopen voor de troepen om zichzelf te verrijken. Daarnaast zouden ambtenaren - waaronder een vice-gouverneur - in Oost-Oekraïne geld voor de wederopbouw in eigen zak hebben gestoken. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd door beschuldigingen van zelfverrijking.
 2. De Amerikaanse ‘doomsday’-luchtmachtbasis in Montana, “altijd paraat om krachtigste wapensysteem in menselijk bestaan in ​​te zetten”

  De Amerikaan­se ‘doomsday’-luchtmacht­ba­sis in Montana, “altijd paraat om krachtig­ste wapensys­teem in menselijk bestaan in ​​te zetten”

  De Chinese spionageballon heeft het mogelijk onder meer gemunt op de Malmstrom-vliegbasis van het Amerikaanse leger in Montana, bijgenaamd ‘doomsday’-basis. Daar liggen genoeg kernwapens om de hele planeet te verwoesten, vandaar de verwijzing naar het einde der tijden. De missie van Malmstrom is om “de meest dominante nucleaire macht ter wereld te zijn”.