Een Amerikaanse gevechtshelikopter keert terug naar het vliegdekschip USS George H.W. Bush na een missie in Irak.
Volledig scherm
Een Amerikaanse gevechtshelikopter keert terug naar het vliegdekschip USS George H.W. Bush na een missie in Irak. © REUTERS

VS en Groot-Brittannië overwegen reddingsoperatie Irak

UpdateDe Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben elk afzonderlijk laten weten een militaire reddingsoperatie te overwegen om de yezidische vluchtelingen uit hun dodelijke val te redden en naar veiligere oorden te brengen. Een luchtraid en een reddingsactie met grondtroepen liggen binnen de mogelijkheden, zei president Barack Obama's veiligheidsadviseur Ben Rhodes aan de zender Fox News. Volgens de Britse premier David Cameron gaat het om een internationale missie.

 1. De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinproductie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”
  12

  De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinpro­duc­tie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”

  In een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel breken premier Alexander De Croo en zijn Spaanse, Franse, Deense en Zweedse collega's een lans voor een productieverhoging van coronavaccins en het opschalen van de distributie naar alle uithoeken van de wereld. "Dit is niet alleen een morele en een politieke kwestie, maar ook een van epidemiologische aard. Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is", schrijven ze.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'