De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry.
Volledig scherm
De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry. © AFP

VS en China gaan samen klimaatcrisis aanpakken

De Verenigde Staten en China "zijn vastberaden om samen te werken" rond de cruciale kwestie van de klimaatsverandering. Dat hebben beide landen zaterdag in een gezamenlijke verklaring aangekondigd in de marge van een bezoek van de Amerikaanse klimaatgezant John Kerry in Shanghai.

19 reacties

 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Te laat waarschijnlijk. Covid is een teken aan de wand van wat ons nog te wachten staat. Ik heb gelukkig mijn jeugd gehad
 • Christiaan GOETHALS

  1 jaar geleden
  @Johan. heel juist. Maar het IPCC heeft velen op het verkeerde been gezet,( zie de hockeystick-curve) het zit er zelfs ingebakken. Ongelofelijk hoe de politiek en regeringsleiders zich zo laten misleiden.
 • Johan Van Biesen

  1 jaar geleden
  Tegen een klimaatverandering kan men niets doen, tegen milieuvervuiling wel, laat dat nu eens duidelijk zijn.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  John "one bulb" Kerry heeft een "één zonnepaneel, één lamp" per-dwelling-oplossing voor de energie-uitdaging voor de hele wereld, wat mondiale klimaatonderhandelingen betreft.
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Vraag is, wat is het doel van deze samenwerking. Propere energie opleggen aan China wordt een hele uitdaging. Maar is in ieder geval een pak beter dan de economische Trump-oorlog die toch op de agenda blijft.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?