Het Turkse leger is zaterdag in Afrin gestart met de grondoperatie 'Operatie Olijftak'.
Volledig scherm
Het Turkse leger is zaterdag in Afrin gestart met de grondoperatie 'Operatie Olijftak'. © AFP

VS eisen terughoudendheid van Turkije bij militaire interventie in Syrië

De Amerikaanse regering heeft Turkije opgeroepen bij zijn militaire interventie in Noord-Syrië terughoudendheid aan de dag te leggen. Alle partijen moeten er zich op concentreren de Islamitische Staat (IS) te verslaan en het conflict in Syrië op te lossen. Dat zei de woordvoerster van president Donald Trump, Sarah Sanders, vandaag.

19 reacties

 • Bart De Hacker

  5 jaar geleden
  Ach het westen toch... Ze weten niet eens hoe het allemaal afspeeld in het Midden-Oosten. Laat Turkije dit regelen..
 • Bilal Kilic

  5 jaar geleden
  Erdogan is een terrorist en zal veroordeeld worden zijn einde is nabij dit oorlog is een oorlog van Rusland en usa Turkije speelt hier eigenlijk niet veel rol omdat YPG hun macht zit in membic en daar verder Amerikaanse troepen zitten daar ook. in efrin zitten ongeveer 5 tot 10 duizend troepen van YPG. Als Turkije echt wilt ypg uitroeien moeten ze verder naar membic maar dat zal helaas niet pakken..
 • Tarik Akan

  5 jaar geleden
  Afgunst, jaloezie, onmacht en grote angst tegenover nu reeds wereldmacht en weldra supermacht TR ... dit is wat ik concludeer uit de kleinzielige reacties en verwensingen. VS noch EU zijn in staat gebleken om TR tegen te houden.
 • Marc Van Den Berghe

  5 jaar geleden
  Wat een mop! Bij deze aperte Turkse agressie tegen de Koerden roepen de USA tot "terughoudendheid". Het zijn nota bene de Koerden die in Noord-Irak de ruggengraat vormden in de strijd tegen IS. Nogmaals hier: de USA likken de kont van de Turken.
 • johan kalfas

  5 jaar geleden
  Is dat alles van de VS wat ze van zo'n dictator eisen ? Zijn ze vergeten hoe de Koerden er alles aan gedaan hebben om IS te verslaan ? Waar was Turkije op dat moment ? Ze hebben de Koerden de klus laten opknappen en als alles zo goed als afgehandeld is, beschuldigen zij die Koerden nu voor terroristen? Waar is de logica ?? Maar van een dictator kan men alles verwachten.