Tijdens acht verschillende operaties in de Caribische Zee is door de autoriteiten van Colombia, de Verenigde Staten en Nederland 9,7 ton cocaïne onderschept. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Tijdens acht verschillende operaties in de Caribische Zee is door de autoriteiten van Colombia, de Verenigde Staten en Nederland 9,7 ton cocaïne onderschept. Archiefbeeld. © AFP

VS, Colombia en Nederland onderscheppen 9,7 ton cocaïne

Tijdens acht verschillende operaties in de Caribische Zee werd door de autoriteiten van Colombia, de Verenigde Staten en Nederland 9,7 ton cocaïne onderschept. De drugs hadden als bestemming de VS en Europa en hebben volgens Colombia een straatwaarde van 327 miljoen dollar (310 miljoen euro).

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Opnieuw geval van extreem politiegeweld in de VS: politieagenten schieten vluchtende rolstoelgebruiker dood
  Play

  Opnieuw geval van extreem politiege­weld in de VS: politie­agen­ten schieten vluchtende rolstoelge­brui­ker dood

  Een groep Californische politieagenten heeft donderdag een man in een rolstoel doodgeschoten. De 36-jarige Anthony Lowe Jr. zou net daarvoor een man neergestoken hebben met een mes. Beelden tonen hoe drie agenten van Huntington Park Police Department de rolstoelgebruiker achtervolgen. Tijdens zijn vluchtpoging probeert Lowe Jr. nog te ontsnappen nadat hij uit zijn rolstoel was gesprongen. De agenten taseren hem eerst twee keer, daarna vuren ze minstens acht schoten op hem af. Hij sterft ter plaatse. Ellakenyada Gorum, de nicht van Anthony, is in shock: “Hij rent weg op zijn stompjes! Hoe koelbloedig kunnen ze zijn?”
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 4. Rechter stelt vier drugdealers verantwoordelijk voor de dood van Angelo: tot vier jaar cel
  PREMIUM
  OUDENAARDE/RONSE/ZWALM/WORTEGEM-PETEGEM

  Rechter stelt vier drugdea­lers verantwoor­de­lijk voor de dood van Angelo: tot vier jaar cel

  Voor de correctionele rechter in Oudenaarde werden celstraffen tot vier jaar met uitstel uitgesproken tegen vier beklaagden. Zij werden beschuldigd van het dealen van mephedrone, een relatief nieuwe en zeer verslavende drug. Dat leidde tot de dood van Angelo V.L. Het gebeurt zelden dat leveranciers van drugs ook verantwoordelijk worden gesteld voor de dood van de gebruiker.