AFP
Volledig scherm
© AFP

VS: “China blokkeert aankoop vliegtuigen van Amerikaanse makelij”

China staat luchtvaartmaatschappijen in het land niet toe voor tientallen miljarden dollars vliegtuigen van Amerikaanse makelij te kopen. Die beschuldiging uitte de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo. Volgens haar houdt Beijing zich niet aan toezeggingen om Amerikaanse goederen te kopen als onderdeel van handelsafspraken uit 2020. Dat akkoord werd met de vorige regering onder leiding van Donald Trump gesloten.

 1. Nederlandse verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne verzetten zich tegen uitlevering aan België
  1

  Nederland­se verdachten van ontvoe­rings­po­ging Van Quickenbor­ne verzetten zich tegen uitleve­ring aan België

  De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden uitgeleverd aan België. De verdachten verzetten zich alvast sterk tegen zo’n mogelijke uitlevering.
 1. Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen

  Rechts nog altijd springle­vend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerder­heid in parlement binnen

  De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Volgens ratingbureau Moody’s wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nog een dubbeltje op z'n kant.