Het logo van bitcoin op een crypto-automaat in de VS, ter illustratie.
Volledig scherm
Het logo van bitcoin op een crypto-automaat in de VS, ter illustratie. © AP

VS beschuldigen Noord-Koreaanse hackers van cryptodiefstallen voor 1,3 miljard dollar

De Amerikaanse autoriteiten hebben woensdag drie hackers uit Noord-Korea beschuldigd van een reeks diefstallen bij bedrijven en financiële instellingen over de hele wereld. De hackers zouden het vooral op cryptomunten gemunt hebben en maakten volgens de aanklacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie voor 1,3 miljard dollar (zowat 1,1 miljard euro) buit.

13 reacties

 • Michel de Coorebyter

  2 weken geleden
  Wat verwachten we anders van communisten? Het geld van de rijken stelen, of niet? En dat doen ze ook. Waar is het probleem dan?
 • Guy Stanbel

  2 weken geleden
  Ik dacht dat juist de zij degene waren die cryptomunten als lucht beschouwden? Hoe komen die ineens aan dergelijke investeringen?
 • Maria Vissers Cools

  2 weken geleden
  We moeten realistisch zijn. Als hier een programma wordt ontwikkeld kan men dat supper veilig doen . Als men kan inbreken is het programma niet veilig en mag het niet op de markt komen.
 • frans Vullings

  2 weken geleden
  ik heb het idee dat de amerikanen weer flink aan het liegen zijn want bewijzen zie je nooit
 • Dries Dumoulin

  2 weken geleden
  Dit is weeral een zet van de CIA om mensen zand in hun ogen te strooien als dit zo makelijk is cryptovaluta stelen dan hadden ze dat hier in westen al gedaan of zijn er hier geen dieven en slimmeriken en alleen maar in noordkorea!? weet u nog die wapens of masdestruction die nooit gevonden zijn in irak ! wie gelooft die (CIA) gasten nog !?
 1. Russische MMA-vechter die biceps inspoot met olie, vreest armen te verliezen
  3

  Russische MMA-vech­ter die biceps inspoot met olie, vreest armen te verliezen

  Een Russische MMA-vechter die al jaren met zijn gezondheid worstelt nadat hij zijn armen zo groot als een voetbal wist te maken door er goedkope synthetische olie in te spuiten, wacht nog meer operaties. Komen die niet op tijd, dan dreigt de bodybuilder beide armen te verliezen. Daarmee is de nachtmerrie voor de 24-jarige Kirill Tereshin, zoals hij het zelf omschrijft, na ruim drie jaar nog altijd niet ten einde. “Ik beschouw mezelf als schuldige, daar ben ik mij bewust van.”
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king