De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. © Sebastian Willnow/dpa-Zentralbil

VS beschouwen Israëlische nederzettingen niet langer als illegaal

 De Amerikaanse regering heeft een wijziging aangekondigd van haar standpunt over de Israëlische nederzettingen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kondigde vandaag aan dat die door Amerika niet langer als strijdig met het internationaal recht worden beschouwd.

35 reacties

 • Etienne Vanhoegaerden

  1 jaar geleden
  Ze werden vervolgd in 40/45 in nazi duitsland en doen dit nu zelf. Bezetten land en verdrijven de bevolking die voor hun daar woonden
 • eric maier

  1 jaar geleden
  Amerika heeft hiermee weer extra benzine op het vuur gegooid. Niet enkel de Palestijnen maar ook een groot deel van de Arabische wereld is nog meer anti USA en Westers ingesteld hiermee.De Zionisten stelen letterlijk land van anderen buiten Israel op bezet territorium, en de USA zegt, Nice, more of that, no problem. De Zionisten zijn een even groot gevaar voor Israel, als de IS voor de Arabische wereld. Alleen op een andere manier dat de economie in Israel dreigt kapot te maken door radicalisme.
 • Jean West

  1 jaar geleden
  benny vandersanden Leer je geschiedens. De Joden hebben het land afgenomen na de eerste wereldoorlog met hulp van de Britten die daar toen baas waren .
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Het is duidelijk dat alle mensen (als ik het zo lees), hebben een zware klap gekregen van antizionisme/antisemitisme. Belgistan is nu een belangrijke bron van gewelddadige jihadisten geworden, zowel in Syrië en Irak als ook binnen Europa. Het land heeft een grote stroom van terroristen naar ISIS in het Midden-Oosten geleverd - inclusief Abdelhamid Abaaoud - die op 13 november de aanslagen in Parijs hebben gepleegd. Maar jullie krijgen je wens, in 2050 een fijne Moskee op elke hoek van de straat.
 • Momkar Momka

  1 jaar geleden
  En dat wil de rechtvaardige politieagent van de wereld zijn! Ze geven de zionisten alleen maar nog meer macht om over de zwakkeren te walsen
 1. Antwerps Zorgbedrijf verstrengt regels voor bezoek in woonzorgcentra
  Play

  Antwerps Zorgbe­drijf verstrengt regels voor bezoek in woonzorg­cen­tra

  De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld: een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven. Daarnaast is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst: al meer dan honderd mensen zijn besmet geraakt. Vandaag komt ook het kernkabinet samen om het meest recente advies van de GEMS te bespreken: volgen er nog strengere maatregelen voor reizigers? Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van maandag 18 januari hier.
 1. Twee luxehotels in Zwitsers skioord Sankt Moritz in quarantaine na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavariant

  Twee luxehotels in Zwitsers skioord Sankt Moritz in quarantai­ne na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavari­ant

  Gasten betalen gemiddeld tussen de 600 en 1.000 euro voor een overnachting in één van de vijfsterrenhotels in Sankt Moritz, in het oosten van Zwitserland. De bezoekers zijn op zoek naar luxe en skiplezier in een idyllisch decor. Maar de rust is er nu ver te zoeken aangezien een variant van het coronavirus zich daar op grote schaal heeft verspreid. De gezondheidsautoriteiten van het kanton Graubünden hebben twee hotels in het mondaine skioord in quarantaine geplaatst.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel