Amerikaans president Joe Biden en Russisch president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting eerder deze week in het Zwitserse Genève.
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden en Russisch president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting eerder deze week in het Zwitserse Genève. © AP

VS bereiden nieuwe sancties tegen Rusland voor

De Verenigde Staten bereiden nieuwe sancties voor tegen Moskou, dat het beschuldigt van het vergiftigen van de Russische oppositieleider Alexei Navalny. Dat heeft Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, zondag aangekondigd.

17 reacties

 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  De EU zal Biden weer als een schoothondje nalopen en weer miljarden in bewapening stoppen om de amerkanen tevreden te houden.Alhoewel Rusland een betere partner is .
 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Vrees dat de VS en EU hoogdringend alle Europese buitengrenzen zullen moeten gaan beschermen. Na 1945 probeert Poetin ongetwijfeld naar het voorbeeld van juist ja ... onze unie zal in de toekomst moeten vrezen voor totalitaire aanvallen waarbij ze ons allemaal Rus maken . Een groot Russisch rijk ten koste van de wereldvrede en ons Europeaan is alles waar poetin net zoals Erdogan van dromen. Totaalheerschappij en onderdrukking is hun drijfveer. Goed dat Trump voorlopig gestopt is.
 • Marie claire de bosscher

  1 maand geleden
  waar haalt de VS het recht vandaan om de baas te spelen over de wereld, en landen te boycotten (pesten) die het niet met hen eens zijn ?
 • stefan crama

  1 maand geleden
  Gaan ze die richting uit, bedroevend. Dat er maar snel opnieuw een muur komt, dat was tenminste duidelijk.
 • Fons Casteels

  1 maand geleden
  Poetin heeft al reciprociteit aangekondigd: de Amerikaanse sancties zullen gevolgd worden door identieke Russische tegensancties. De reden waarom Biden desondanks toch sancties invoert, is omdat de Amerikaanse links-liberale media die Russische tegensancties doodzwijgen. En dus krijgt het Amerikaans kiesvee de indruk dat Biden een goede president is.