Glenn Hartland onder een andere naam op Tinder
Volledig scherm
Glenn Hartland onder een andere naam op Tinder © Tinder

‘Vrouwenhater’ die Tinder-dates verkrachtte krijgt 15 jaar cel

Nieuw-Zeelander Glenn Hartland (44) is veroordeeld tot 14 jaar en 9 maanden cel voor het verkrachten van drie vrouwen die hij via dating-app Tinder had leren kennen. Terwijl de rechter zijn uitspraak deed, knipoogde Hartland naar de vriend van een van zijn slachtoffers.

  1. Politieoperaties tegen "tientallen personen" na onthoofding van leraar in Frankrijk: “Er is duidelijk fatwa uitgesproken”

    Politieope­ra­ties tegen "tientallen personen" na onthoof­ding van leraar in Frankrijk: “Er is duidelijk fatwa uitgespro­ken”

    De Franse politie is gestart met verscheidene operaties tegen "tientallen personen" uit het islamistische milieu. Daarbij is de voorzitter van de Franse ngo Ummah Charity opgepakt: Billal Righi weigerde de decoderingssleutel van zijn computers en zijn mobiele telefoons te geven. De acties komen er in de nasleep van de onthoofding van de Franse leerkracht Samuel Paty in de buurt van Parijs eind vorige week.
  2. Chinese economie is eerste grote economie die herstelt van coronapandemie: bijna 5 procent groei

    Chinese economie is eerste grote economie die herstelt van coronapan­de­mie: bijna 5 procent groei

    De Chinese economie is ondanks de coronapandemie in het derde kwartaal van dit jaar flink gegroeid. Het bruto binnenlands product steeg in die periode met 4,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die vandaag in Peking zijn vrijgegeven. China zal naar verwachting de enige G20-economie zijn die dit jaar groeicijfers kan voorstellen. Volgens het Internationaal Monetair Fonds zal de wereldeconomie daarentegen met 4,4 procent krimpen, de sterkste neergang sinds de Grote Depressie.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement