Een vrouw krijgt een coronavaccin toegediend in Californië.
Volledig scherm
Een vrouw krijgt een coronavaccin toegediend in Californië. © Photo News

Vrouwen melden vaker bijwerkingen na coronavaccin: hoe kan dat?

De meerderheid van de bijwerkingen na een vaccin tegen Covid-19 wordt gemeld door vrouwen, toont een onderzoek van het Amerikaanse gezondheidsinstituut CDC. Let wel, fysieke reacties zijn een teken dat een vaccin werkt.

15 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Een nadeel van een beter werkend immuunsysteem is dat het kan overdrijven en het zich tegen het eigen lichaam kan keren.
 • jules van gestel

  2 maanden geleden
  meer vrouwen dan mannen last van bijwerking. in belgie zijn dubbel zoveel vrouwen als mannen gevaccineerd geen tijd voor protest van de mannen ? worden wij nu niet achtergesteld ? ik wil nu een vaccin en het enige dat ge hoort is dat ik wil er geen ik wel er geen van de die of de die? wel ik wil er een kan mij niet schele welk en ik wil het nu word volgend jaar 65 en heb 2 extra risico's
 • Severien De smedt

  2 maanden geleden
  Karen verwimp griep vaccins hebben wel meer dan 10jaar nodig gehad om te ontwikkelen en daar is 1vd bijwerkingen niet van dat je kan sterven. Je kan ook niemand aanklagen want alle bedrijven zijn hiervan vrijgesteld, zegt genoeg niet??
 • Roel Van Bael

  2 maanden geleden
  Omdat vrouwen toch zoveel sterker zijn ;)
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Jos Robben, en het vaccin tegen de griep dat bij net zo veel of zelfs meer mensen bijwerkingen heeft dan? Beetje verder kijken dan je neus lang is aub. En ja, ik heb ook geen vertrouwen in dat van AstraZeneca. Maar enkel omdat ik de werkzaamheid zwaar in twijfel trek. Idem dat van J&J: 65% kans dat het werkt. Das geen vaccin maar een lotterij!
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser