Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Vrouw wordt opgezogen door sneeuwfrees en overlijdt

In de Franse Pyreneeën is een vrouw overleden doordat ze werd opgezogen door een soort van sneeuwfrees, meldde de krant L'Express. De machines lijken een beetje op oogstmachines en zuigen sneeuw weg van de pistes, om dat met grote kracht een eind verderop te deponeren.

 1. Huidig premier eist overwinning verkiezingen Armenië op, tegenstanders vermoeden stembusfraude

  Huidig premier eist overwin­ning verkiezin­gen Armenië op, tegenstan­ders vermoeden stembus­frau­de

  De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft de overwinning geclaimd bij de parlementsverkiezingen die gisteren zijn gehouden in het land. Na de telling van de stemmen heeft zijn partij Burgerlijk Contact 53,9 procent van de stemmen behaald, terwijl de Armeense Alliantie van zijn belangrijkste tegenstrever, voormalig president Robert Kotsjarian, goed was voor 21 procent. De alliantie onder leiding van Kotsjarian erkent de claim van Pasjinian niet en vermoedt dat er sprake is van stembusfraude.
 2. Voormalig Brits parlementsvoorzitter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conservatieven zijn uitgegroeid tot populistische, soms xenofobe partij”
  8

  Voormalig Brits parlements­voor­zit­ter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conserva­tie­ven zijn uitge­groeid tot populisti­sche, soms xenofobe partij”

  John Bercow heeft de Britse Conservatieven verlaten en is overgestapt naar Labour. Bercow raakte tijdens de brexit-saga bij het grote publiek bekend als de parlementsvoorzitter die de woelige debatten moest leiden. Heel vaak riep hij “Order, order!" om het House of Commons in het gelid te krijgen. Bercow zat hoegenaamd niet op de lijn van de harde brexiteers uit zijn toenmalige partij.