Vrouw weigert mondmasker te dragen en hoest bewust op andere mensen in de winkel

Deze vrouw uit Lincoln (VS) loopt op 3 september in de winkel zonder mondmasker. Ze komt te dicht bij andere mensen en hoest in hun richting. Een moeder die winkelt met haar kind roept er het winkelpersoneel bij. Maar ook zij krijgen de volle laag. De hoestende vrouw zegt dat ze last heeft van haar allergieën. En dat ze geen mondmasker hoeft te dragen. “Voor de pandemie hoorde je niemand klagen over een mondmasker.” Het filmpje ging intussen viraal op het internet. De hoestende vrouw verloor ook haar job nadat haar werkgever het filmpje zag.

 1. Vrouw (24) die verantwoordelijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”
  Play

  Vrouw (24) die verantwoor­de­lijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”

  De jonge vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens in Rust - de film die Alec Baldwin aan het opnemen was toen hij donderdag per ongeluk een cameravrouw doodschoot - was vrij nieuw in het vak. Hannah Gutierrez-Reed (24) vertelde vorige maand nog in een podcast dat ze pas de opnames van een eerste film achter de rug had en dat ze getwijfeld had “of ze er wel klaar voor was”. Ze zei ook dat ze in de voetsporen was getreden van haar bekende vader en dat ze alles van hem had geleerd. “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Staatsoliebedrijf Saudi Aramco wil in 2050 klimaatneutraal zijn

  Staatsolie­be­drijf Saudi Aramco wil in 2050 klimaatneu­traal zijn

  Olie- en gasconcern Saudi Aramco heeft toegezegd om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De ambitie van het staatsbedrijf, de grootste exporteur van olie ter wereld, ligt daarmee in lijn met die van Europese branchegenoten zoals Shell en BP. Het gaat er daarbij alleen om de eigen uitstoot terug te brengen, niet die van klanten. “Dat is de verantwoordelijkheid van eindgebruikers, regelgevers en overheden”, zei topman Amin Nasser daarover.