Elizabeth Smart.
Volledig scherm
Elizabeth Smart. © AP

Vrouw van duivelskoppel dat Elizabeth (14) kidnapte en 9 maanden misbruikte dan toch weer op vrije voeten: "Onbegrijpelijk"

Wanda Barzee ontvoerde zestien jaar geleden samen met haar partner Brian David Mitchell de toen veertienjarige Elizabeth Smart uit haar huis in Salt Lake City (Utah). Het duivelskoppel hield het tienermeisje negen maanden lang gevangen. Mitchell verkrachtte haar herhaaldelijk. Barzee kreeg in 2010 vijftien jaar cel, maar is bijna weer op vrije voeten. Smart, nu 30, is "verbaasd en ontgoocheld" en vindt de beslissing "onbegrijpelijk".

4 reacties

 • censor

  3 jaar geleden
  De zoveelste dwaling van het gerecht, wereldwijd verschijnsel, vooral hier.
 • WILLY ZACHEL

  3 jaar geleden
  Waanzinnig dat is hier in België ook zo de inkt op de papieren van hun opsluiting is nog niet droog of ze staan al terug buiten en beginnen uiteraard helemaal opnieuw met criminaliteit
 • Max Illens

  3 jaar geleden
  In België loopt zo'n monster al na een paar jaar weer vrij.
 • BART CRAS

  3 jaar geleden
  Het is dan toch niet in België alleen dat zoiets kan gebeuren.
 1. VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”
  5

  VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”

  Na zijn benoeming voor een tweede ambtstermijn heeft VN-secretaris-generaal António Guterres tot internationale samenhang tegenover de grote uitdagingen opgeroepen. “Het kan twee kanten uit gaan: instorting en eeuwige crisis of doorbraak en uitzicht op een groenere, veiligere en betere toekomst voor iedereen. Er zijn redenen voor hoop”, zei de 72-jarige Portugees in New York na zijn benoeming. “De wereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk”, aldus de VN-topman.
 2. Hij huilde voor de camera’s nadat “overvallers” zijn vrouw (20) hadden vermoord, maar valt door de mand door sporthorloge
  3

  Hij huilde voor de camera’s nadat “overval­lers” zijn vrouw (20) hadden vermoord, maar valt door de mand door sporthorlo­ge

  Griekenland is compleet in shock door de brute moord van een 33-jarige man op zijn 20-jarige vrouw, en moeder van hun jonge kindje. Aanvankelijk verklaarde de man dat drie overvallers zijn Britse vrouw in hun huis bij Athene in koelen bloede hadden gewurgd. Dat schokkende verhaal ging ook de hele wereld rond. Maar donderdagavond bekende Babis Anagnostopoulos dat hij Caroline Crouch zélf om het leven heeft gebracht na een echtelijke ruzie.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!