De dader Gaiyathiri Murugayan mishandelde haar huishulp veertien maanden lang. Uiteindelijk leidde dat tot de dood van het 24-jarige slachtoffer.
Volledig scherm
De dader Gaiyathiri Murugayan mishandelde haar huishulp veertien maanden lang. Uiteindelijk leidde dat tot de dood van het 24-jarige slachtoffer. © EPA

Vrouw uit Singapore krijgt gevangenisstraf van 30 jaar na maandenlange foltering van huismeid

In Singapore heeft een vrouw een gevangenisstraf van 30 jaar gekregen voor de foltering en moord van haar Myanmarese huismeid. De vrouw zou haar huishulp, de 24-jarige Piang Ngaih Don, veertien maanden lang mishandeld, uitgehongerd en gefolterd hebben. Dat leidde uiteindelijk tot de dood van het slachtoffer in 2016. 

 1. Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  De Rwandees Félicien Kabuga, die bekendstaat als een van de vermoedelijke financiers van de genocide van 1994, zal vanaf 29 september terechtstaan in het Nederlandse Den Haag. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft Iain Bonomy, rechter bij het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, donderdag gezegd. De internationale rechtbank rondt het werk van onder meer het Rwandatribunaal dan af.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.