Het asielzoekerscentrum in het Duitse Giessen.
Volledig scherm
Het asielzoekerscentrum in het Duitse Giessen. © afp

"Vrouw niet veilig": berichten over verkrachting in grootste opvangcentrum Duitsland

In het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland, de HEAE in Giessen in deelstaat Hessen waar momenteel 6.000 mensen verblijven, heersen wantoestanden. Vrouwen en meisjes worden er door andere asielzoekers verkracht. Ook is er sprake van dwangprostitutie. Vrouwelijke asielzoekers zouden 's nachts bang zijn om de toiletten te bezoeken uit angst te worden aangerand.

 1. Drie Belgische bisschoppen op solidariteitsmissie in Irak

  Drie Belgische bisschop­pen op solidari­teits­mis­sie in Irak

  Drie Belgische bisschoppen, Guy Harpigny (Doornik), Jozef De Kesel (Brugge) en Léon Lemmens (hulpbisschop voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen), trekken de volgende dagen naar Noord-Irak op solidariteitsmissie met de christenen in het gebied. Dat maakte de Bisschoppenconferentie woensdagavond in een persbericht bekend. Met het bezoek wil men ook de aandacht vestigen op de zware druk op de religieuze diversiteit in Irak en Syrië.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. Vluchteling die door cameravrouw onderuit werd geschopt, vindt onderdak bij Spaanse voetbalacademie
  Video

  Vluchte­ling die door camera­vrouw onderuit werd geschopt, vindt onderdak bij Spaanse voetbalaca­de­mie

  Het werd een bijzonder woelige week voor Osama Abdul Mohsen. De Syriër was samen met zoveel andere landgenoten op de vlucht aan de Hongaarse grens wanneer de man plots onderuit werd geschopt werd door een cameravrouw. Toch is er ook goed nieuws voor Mohsen, want de vluchteling - die zijn brood verdient als coach - krijgt de kans van een Spaanse voetbalschool om zijn leven opnieuw op te bouwen.