Shutterstock / Eleonora_os
Volledig scherm
© Shutterstock / Eleonora_os

Vrouw met syndroom van Down verliest rechtszaak over Britse abortuswet

Een vrouw met het syndroom van Down heeft donderdag een rechtszaak verloren tegen de Britse overheid over een wet die abortus van een foetus met deze aandoening toestaat tot vlak voor de geboorte. Heidi Crowter (26) en twee anderen daagden het Britse ministerie van Gezondheid voor de rechter met het argument dat een deel van de abortuswet discriminerend is en in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

1 reactie

 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Gelukkig maar dat er abortus bestaat, en testen om down-syndroom op te sporen. Een gehandicapt kind maakt een familie gehandicapt. En wie wil, kan er altijd vrijwillig voor kiezen om het kind te houden. Mijn vriendin deed dat ook, en daarna is haar man van haar gescheiden.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.