Vrouw in Boetsja vertelt anoniem in tranen over horror die ze moest doorstaan: "Ze hebben me verkracht”

Hartverscheurende beelden vanuit Boetsja. Een vrouw vertelt in tranen en anoniem over de wekenlange horror die ze moest doorstaan. “Ze hebben me uitgekleed tot ik helemaal naakt was. Ze waren zeker met dertig”. Honderden lichamen van burgers werden de afgelopen dagen al ontdekt in Boetsja. 

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

  Nederland­se centrale bank biedt excuses aan voor histori­sche rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

  De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, biedt excuses aan voor haar betrokkenheid bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.