Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Vrouw die moedig hoofddoek aflegt uitgegroeid tot symbool van verzet in Iran

Naast video's en foto's van betogers en het brutaal optredende regime wordt vooral één beeld van de protesten in Iran op sociale netwerken gedeeld. Het toont een jonge vrouw die haar hoofddoek als een vlag de hoogte in steekt.

100 reacties

 • eric debanne

  5 jaar geleden
  Een vrouw met ballen ! Tegen een Middeleeuwse cultuur !
 • Chris Devlaeminck

  5 jaar geleden
  Waarom heeft Mozes, overgenomen door Mohammed, een wet ingevoerd waarbij vrouwen zich moeten bedekken? Zogezegd gegeven door een niet bestaande God? Het moeten bedekken van hun haren en lichaamsvormen had als doel de man niet in verleiding te brengen. De vrouw werd verantwoordelijk gesteld voor de niet(?) beheersbare lusten van de man. Dat noem ik onderdrukking vanuit een religie. Het verplicht dragen van een hoofddoek wordt bevolen door de sharia.
 • Daan Roos

  5 jaar geleden
  Waarom is een hoofddoek voor de vrouwen een probleem, maar een hoed of een Keppel voor de mannen niet? Allebij zijn het toch religieuze symbolen. Ik denk dat we in deze discussie een beetje gemanipuleerd worden.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Grappig. Daar vechten ze om het hoofddoek af te mogen laten, hier maken ze ambras om hem op te mogen houden.
 • Dimitri Mostrey

  5 jaar geleden
  Een Iraniër op vakantie gaat nooit zeggen dat hij of zij uit Iran komt, maar Perzië. Onder de Sjah heeft een generatie westerse waarden gekend. Ze zijn het niet vergeten. Het was een kwestie van tijd dat het Volk zich ging verzetten tegen een repressieve islamistische dictatuur. Deze tijd is nu aangebroken. En vrouwen staan aan het roer. Eindelijk.