Guido Elsen verdween nadat hij opgenomen werd in dit ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Elsen verdween nadat hij opgenomen werd in dit ziekenhuis. © RV/Google Maps

Vrouw die als laatste Guido (62) zag op Tenerife getuigt: “Hij werd van de brancard naar een bed verplaatst. En toen was hij weg”

“Wat is er in godsnaam gebeurd met Guido?” Al drie weken wachten familie en vrienden van Guido Elsen op een antwoord. De man was op vakantie op het Canarische eiland Tenerife, toen hij een allergische reactie kreeg. Gelukkig waren er vrienden in de buurt. Guido werd naar de spoeddienst gebracht, maar wat nadien gebeurde, is een mysterie: “Hij werd van de brancard naar een bed verplaatst, daar is hij plots verdwenen”, zegt de vrouw die hem het laatst zag.

 1. “Islamitische Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

  “Islamiti­sche Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

  Een vermoedelijke aanhanger van Islamitische Staat wilde ex-president George W. Bush om het leven brengen. Dat bericht Forbes nadat het inzage kreeg in een FBI-aanvraag voor een huiszoekingsbevel. De man reisde in november al naar Bush’ thuisstad Dallas in Texas om er videobeelden te maken in de omgeving van de woning van de Republikein. Hij rekruteerde ook medeplichtigen die hij via Mexico het land wilde binnensmokkelen.
 2. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

  Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

  De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.
 3. Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: “De muren hangen er vol bloed en uitwerpselen”
  Play

  Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: “De muren hangen er vol bloed en uitwerpse­len”

  Amerikaans ex-marinier Trevor Reed (30) werd in 2019 opgepakt door de Russische autoriteiten toen hij er op reis was met zijn vriendin. Hij had zogezegd enkele agenten aangevallen, maar dat werd nooit bewezen. Reed zat bijna drie jaar in de Russische gevangenis waar het leven een echte hel was. “Er hangt overal bloed aan de muur van gevangenen die zichzelf het leven hebben ontnomen of anderen probeerden te vermoorden.”