Damrak, Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Damrak, Amsterdam. © ANP

Vrouw betaalt in hartje Amsterdam maandelijks 181,50 (!) euro huur, inclusief kosten, tot grote ergernis van eigenaar

Wonen in hartje Amsterdam voor 181,50 euro per maand, inclusief elektriciteit, gas en water. Voor veel Nederlanders is dit onmogelijk, maar niet voor een vrouw die al bijna haar hele leven bij het Victoria Hotel werkt. In 1987 huurde ze voor een vaste prijs een woning van haar werkgever. Nu woont ze er nog steeds. Tot ergernis van de nieuwe pandeigenaar, die wil dat ze een normale huurprijs betaalt. Of desnoods vertrekt.

63 reacties

 • jose decuypere

  12 maanden geleden
  Waterdicht contract en dat moet nageleefd worden.Lucie Vervaeke, wegpesten zal de pester voor de rechtbank brengen. Welke manieren zijn dat nu om iemand weg te pesten?
 • Frederic verhelle

  12 maanden geleden
  Laat die vrouw toch met rust, er lopen zoveel rijken rond ,zeker in Nederland die overal achterpoortjes zoeken om minder belasten te betalen en extra subsidies, dus Vind het trouwens leuk voor haar,goed zo
 • Bart Huysmans

  12 maanden geleden
  Als men een pand koopt, zou men toch op de hoogte moeten zijn van de lopende huurcontracten en de wetgeving? De koper is trouwens geen privépersoon, doch een gespecialiseerde firma, dus hebben ze geen poot om op te staan.
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Waarom Lucie Vervaeke. Uit pure jaloezie. Ze heeft niets misdaan. Ze heeft een contract en in een behoorlijke samenleving moeten contracten nageleefd worden. Anders doet iedereen in het vervolg maar zijn zin en geldt het recht van de sterkste of de rijkste.
 • Lucie Vervaeke

  12 maanden geleden
  Haar wegpesten of woning te koop stellen. Desnoods haar voor de burgerlijke rechtbank slepen
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vredestichter te spelen” in Oekraïne

  “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vrede­stich­ter te spelen” in Oekraïne

  De Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken, Joseph Wu, is kritisch voor de Chinese president Xi Jinping die zich “probeert voor te doen als vredestichter in het conflict tussen Oekraïne en Rusland, maar zelf dreigt met oorlog tegen het eiland”. De Chinese leider kwam maandagmiddag aan in Moskou voor een driedaags bezoek en sprak met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over mogelijke vredesonderhandelingen met Oekraïne.
 3. Zeven NAVO-landen geven 2 procent uit aan defensie, België op twee na laatste van de klas

  Zeven NA­VO-lan­den geven 2 procent uit aan defensie, België op twee na laatste van de klas

  In 2022 hebben zeven lidstaten van de NAVO - waaronder de Verenigde Staten - meer dan 2 procent van hun bbp uitgegeven aan defensie, het engagement dat de bondgenoten in 2014 zijn aangegaan. België heeft de defensie-uitgaven afgelopen jaar weliswaar opgevoerd, maar laat met 1,18 procent enkel Spanje en Luxemburg achter zich. Dat blijkt uit cijfers die de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, dinsdag heeft bekendgemaakt.
 1. ANALYSE. Een werkweek van amper 35 uur en al op pensioen op 62 jaar. Waarom veel Fransen het ondenkbaar vinden dat daaraan geraakt wordt
  PREMIUM
  49

  ANALYSE. Een werkweek van amper 35 uur en al op pensioen op 62 jaar. Waarom veel Fransen het ondenkbaar vinden dat daaraan geraakt wordt

  De Franse Assemblée heeft gisteravond bijzonder nipt twee moties van wantrouwen afgewezen. Dit neemt niet weg dat het land, nog geen jaar na de herverkiezing van Emmanuel Macron, steeds meer onbestuurbaar wordt. Vuur aan de lont is dit keer een hervorming die de minimum pensioenleeftijd op 64 jaar brengt. Waarom ligt de pensioenleeftijd in Frankrijk zoveel gevoeliger dan in de rest van Europa? Want de Fransen gaan nog altijd vroeger met pensioen dan elders in Europa én een werkweek duurt er slechts 35 uren.
 2. Investeren in een studentenkot een goed idee? “Door aankoop een half jaar gratis kot”
  PREMIUM

  Investeren in een studenten­kot een goed idee? “Door aankoop een half jaar gratis kot”

  Studentenvastgoed blijft een interessante investering, zeker in tijden van hoge inflatie. Vooral wie (studerende) kinderen heeft, slaat een dubbelslag: je betaalt geen huur voor een kot én ook na de studieperiode kan je huur ontvangen. Nico De Baene, die zelf investeerde in studentenhuisvesting, ziet enkel voordelen. “Bovenop ons rendement neemt ook de waarde van ons geïnvesteerd bedrag elk jaar toe.” Maar waar moet je zoal rekening mee houden? Onze geldexpert Paul D’Hoore geeft advies.