Het viaduct in Amagá is een populaire plek voor bungeejumpers in Colombia. Deze illustratiefoto werd op 18 juli 2021 gemaakt waarbij een persoon zich veilig waagt aan de sprong.
Volledig scherm
Het viaduct in Amagá is een populaire plek voor bungeejumpers in Colombia. Deze illustratiefoto werd op 18 juli 2021 gemaakt waarbij een persoon zich veilig waagt aan de sprong. © Shutterstock / Alexandre Laprise

Vrouw (25) maakt per ongeluk fatale sprong na bungeejumpen van viaduct zonder beschermingsmateriaal

De 25-jarige Yecenia Morales Gómez uit Colombia sprong eerder deze week van een viaduct van zo’n 50 meter hoog zonder bungeekoord, nadat ze blijkbaar dacht dat het haar beurt was om te springen. Uit het medisch rapport blijkt dat de vrouw is overleden door de shock, en niet de val zelf.

7 reacties

 • Claudius Leonidas

  2 maanden geleden
  Als men toch wilt springen , volg dan een para opleiding en men kan dan springen zoveel men wilt , zelfs van op verschillende hoogten , maar ja dat bungeejumpen is misschien spectaculairder maar kan niet de ervaring van het echte parachutespringen evenaren .
 • Guy Van Brussel

  2 maanden geleden
  Schaf die onnozelheid nu eens af seg !
 • Lin Van de Velde

  2 maanden geleden
  Ze had het harnas al aan schrijft men. Maar de bungee was niet aan het harnas bevestigd. Zij voelde zich dus ingegespt. De rest zal wel pure stress zijn. De organisatie zou haar daar niet onbeveiligd mogen laten staan, want niet iedereen denkt op dat moment even helder door stress.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Ze was ingegespt. Alleen was de kabel nog niet bevestigd. En dat kon ze niet weten.
 • marc werbrouck

  2 maanden geleden
  Niet te geloven. Wie zo'n bungeesprong doet wordt ingegespt tot en met. En begeleidt tot aan de sprong zelf.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Buitenlandministers VS en Frankrijk ontmoeten elkaar vandaag in New York voor tête-à-tête

  Buitenland­mi­nis­ters VS en Frankrijk ontmoeten elkaar vandaag in New York voor tê­te-à-tê­te

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian zullen elkaar vandaag in New York treffen voor een tête-à-tête. Dat heeft een Amerikaanse topverantwoordelijke gezegd. De ontmoeting komt er één dag nadat de presidenten van beide landen een gezamenlijke verklaring aflegden om een einde te maken aan de crisis tussen Parijs en Washington.