Het viaduct in Amagá is een populaire plek voor bungeejumpers in Colombia. Deze illustratiefoto werd op 18 juli 2021 gemaakt waarbij een persoon zich veilig waagt aan de sprong.
Volledig scherm
Het viaduct in Amagá is een populaire plek voor bungeejumpers in Colombia. Deze illustratiefoto werd op 18 juli 2021 gemaakt waarbij een persoon zich veilig waagt aan de sprong. © Shutterstock / Alexandre Laprise

Vrouw (25) maakt per ongeluk fatale sprong na bungeejumpen van viaduct zonder beschermingsmateriaal

De 25-jarige Yecenia Morales Gómez uit Colombia sprong eerder deze week van een viaduct van zo’n 50 meter hoog zonder bungeekoord, nadat ze blijkbaar dacht dat het haar beurt was om te springen. Uit het medisch rapport blijkt dat de vrouw is overleden door de shock, en niet de val zelf.

7 reacties

 • Claudius Leonidas

  1 jaar geleden
  Als men toch wilt springen , volg dan een para opleiding en men kan dan springen zoveel men wilt , zelfs van op verschillende hoogten , maar ja dat bungeejumpen is misschien spectaculairder maar kan niet de ervaring van het echte parachutespringen evenaren .
 • Guy Van Brussel

  1 jaar geleden
  Schaf die onnozelheid nu eens af seg !
 • Lin Van de Velde

  1 jaar geleden
  Ze had het harnas al aan schrijft men. Maar de bungee was niet aan het harnas bevestigd. Zij voelde zich dus ingegespt. De rest zal wel pure stress zijn. De organisatie zou haar daar niet onbeveiligd mogen laten staan, want niet iedereen denkt op dat moment even helder door stress.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Ze was ingegespt. Alleen was de kabel nog niet bevestigd. En dat kon ze niet weten.
 • Marc Werbrouck

  1 jaar geleden
  Niet te geloven. Wie zo'n bungeesprong doet wordt ingegespt tot en met. En begeleidt tot aan de sprong zelf.
 1. IN BEELD. Meer dan helft van tanks die Oekraïners inzetten in strijd is buitgemaakt op Russische leger, op tal van plekken worden tanks gewoon achtergelaten

  IN BEELD. Meer dan helft van tanks die Oekraïners inzetten in strijd is buitge­maakt op Russische leger, op tal van plekken worden tanks gewoon achtergela­ten

  Een groot aantal voertuigen dat momenteel door het Oekraïense leger wordt gebruikt tijdens de oorlog in hun land, is buitgemaakt op het Russische leger. Zo is zelfs meer dan de helft van de gebruikte Oekraïense tanks afkomstig uit Moskou, zo meldt de inlichtingendienst van het Britse ministerie van Defensie. Op verschillende foto’s genomen in Oekraïne is te zien hoe wegen soms bezaaid lijken te liggen met achtergelaten Russische tanks. Veel tanks zijn niet meer bruikbaar.
 2. Britse netbeheerder waarschuwt voor stroomonderbrekingen in de winter
  3

  Britse netbeheer­der waarschuwt voor stroomon­der­bre­kin­gen in de winter

  De Britse netbeheerder National Grid Electricity System Operator (ESO) heeft donderdag gewaarschuwd voor stroomonderbrekingen in de winter. De Britten worden opgeroepen om energie te besparen. In een “onwaarschijnlijk scenario” zouden huishoudens en bedrijven te maken kunnen krijgen met geplande stroomonderbrekingen van drie uur om de stabiliteit van het netwerk te waarborgen. Belangrijke infrastructuur zoals ziekenhuizen zou zijn vrijgesteld.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.