Jean-Pierre Bemba
Volledig scherm
Jean-Pierre Bemba © AFP

Vroegere Congolese krijgsheer Bemba ook in beroep veroordeeld door Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof heeft in beroep de veroordeling bevestigd die een jaar geleden werd uitgesproken tegen de vroegere Congolese krijgsheer Jean-Pierre Bemba. In eerste aanleg werd Bemba veroordeeld tot een jaar cel en 300.000 euro boete voor de beïnvloeding van getuigen in een ander proces bij het Strafhof tegen Bemba. Die straf leidde ertoe dat Bemba, ook een oud-vicepresident in Congo, zich geen kandidaat kon stellen bij de presidentsverkiezingen van eind vorig jaar. 

1 reactie

 • Ronald De Smet

  1 jaar geleden
  Hij verdient het, ik was er getuige van.
 1. Dochter omstreden legerkapitein roept op tot boycot Nederlandse film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschiedvervalsing”
  PREMIUM
  FILM

  Dochter omstreden legerkapi­tein roept op tot boycot Nederland­se film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschied­ver­val­sing”

  De veelbesproken film De Oost, over Nederlandse troepen in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949), zet bij de nabestaanden van het hoofdpersonage kwaad bloed. Palmyra Westerling, dochter van de omstreden kapitein Raymond Westerling (1919-1987), roept op de film te boycotten. Ook Jeroen Perceval vertolkt een rol in De Oost. “Over de rug van mijn vader worden feiten verdraaid en onwaarheden verkondigd.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser