De Britse eerste minister Boris Johnson
Volledig scherm
De Britse eerste minister Boris Johnson © REUTERS

Vroeger hoofd van Britse Covid-taskforce hield afscheidsdrink tijdens lockdown

In december 2020, ten tijde van een lockdown in het Verenigd Koninkrijk, hield het toenmalige hoofd van de Britse coronataskforce een afscheidsdrink in het Cabinet Office, vergelijkbaar met de kanselarij van de premier in België. Dat melden verschillende Britse media vrijdagavond. 

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Russische troepen arriveren in Wit-Rusland voor gezamenlijke “gevechtsoefeningen”
  Wit-Rusland

  Russische troepen arriveren in Wit-Rus­land voor gezamenlij­ke “gevechts­oe­fe­nin­gen”

  In Wit-Rusland zijn Russische troepen aangekomen om er in februari gezamenlijke gevechtsoefeningen te houden. Dat heeft de Wit-Russische minister van Defensie meegedeeld. Over hoeveel manschappen het gaat, is niet duidelijk. Volgens de minister worden de oefeningen gehouden met het oog op de moeilijke politieke en militaire situatie in de wereld en de oplopende spanningen met het Westen en Oekraïne. Hij voegde er nog aan toe dat het gaat om “geïmproviseerde” oefeningen.
 1. Italiaanse verpleegster opgepakt voor toedienen valse coronavaccins
  Play

  Italiaanse verpleeg­ster opgepakt voor toedienen valse coronavac­cins

  In Italië is een verpleegster gearresteerd voor het toedienen van valse vaccins. Op bovenstaande beelden is te zien hoe de dame eerst de spuit leegmaakt. Pas daarna stopt ze de naald in de arm van enkele andere vrouwen. Het zou om familieleden gaan die tegen de vaccinatie zijn en zo aan hun vaccinatiebewijs wilden komen. De verpleegster zelf zou op dezelfde manier haar boosterprik vervalst hebben. Daarbij kreeg ze hulp van één van haar collega’s.
 2. Ook aan vooravond van begrafenis prins Philip feestjes in ambtswoning Britse premier: woordvoerder Johnson excuseert zich bij koningin Elizabeth

  Ook aan vooravond van begrafenis prins Philip feestjes in ambtswo­ning Britse premier: woordvoer­der Johnson excuseert zich bij koningin Elizabeth

  Het kantoor van de Britse premier Boris Johnson heeft koningin Elizabeth excuses aangeboden voor het houden van twee feestjes op 16 april 2021, op de vooravond van de begrafenis van prins Philip, de echtgenoot van Elizabeth. Op dat moment was het Verenigd Koninkrijk in lockdown vanwege de coronacrisis en gold een officiële periode van rouw in verband met het overlijden van de prins, de echtgenoot van koningin Elizabeth II. Op de beide feestjes waren ongeveer dertig mensen aanwezig. Dat schrijft de krant ‘The Telegraph’, die gesproken heeft met aanwezigen. Johnson zelf was er niet bij.