Het Dominguez kanaal in Californië
Volledig scherm
Het Dominguez kanaal in Californië © AP

Vreselijke stank teistert stad in Californië: “Net de geur van lijken”

Carson, een stad in het zuiden van Californië, wordt al enkele weken geteisterd door een vreselijke geur. De stank - die door inwoners wordt omschreven als “de geur van lijken” - is zo hardnekkig dat men er onwel van wordt. De oorzaak? De ontbindende vegetatie rondom het kanaal waardoor waterstofsulfide (H2S) vrijkomt.

 1. Onderzoek naar lijk in septische put: “Zelfs wanneer het lichaam in verre staat van ontbinding is, kunnen we veel informatie achterhalen”
  PREMIUM

  Onderzoek naar lijk in septische put: “Zelfs wanneer het lichaam in verre staat van ontbinding is, kunnen we veel informatie achterha­len”

  Een kraanman die nietsvermoedend een septische put leegschept op een werf, en tot zijn grote verbazing de contouren van een lichaam in de bruine brij ontwaart. Niet veel later is de halve straat afgezet, lopen mannen en vrouwen met witte pakken op het terrein en wordt er een moordonderzoek gestart. Het lijkt weggeplukt uit het scenario van de betere politieserie, maar in Berchem was het donderdagavond bittere ernst. Maar wat gebeurt er met zo’n lichaam nadat het is opgevist?
 2. Voetballer Christian Atsu onder het puin na aardbeving in Turkije, coach en diens vrouw Zeynep Sever (ex-Miss België) delen in tranen oproep om hulp
  13

  Voetballer Christian Atsu onder het puin na aardbeving in Turkije, coach en diens vrouw Zeynep Sever (ex-Miss België) delen in tranen oproep om hulp

  Volgens Turkse berichten liggen ook leden van voetbalclub Hatayspor onder het puin na de aardschok, onder wie de Ghanese profvoetballer Christian Atsu (31). Opvallend: de flankaanvaller scoorde gisteren in de Turkse Süper Lig nog het winnende doelpunt in de thuismatch tegen Kasimpasa. Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 in het zuiden van Turkije zijn al ruim 1.500 doden en duizenden gewonden gevallen, zowel in Turkije als in buurland Syrië.