Het Dominguez kanaal in Californië
Volledig scherm
Het Dominguez kanaal in Californië © AP

Vreselijke stank teistert stad in Californië: “Net de geur van lijken”

Carson, een stad in het zuiden van Californië, wordt al enkele weken geteisterd door een vreselijke geur. De stank - die door inwoners wordt omschreven als “de geur van lijken” - is zo hardnekkig dat men er onwel van wordt. De oorzaak? De ontbindende vegetatie rondom het kanaal waardoor waterstofsulfide (H2S) vrijkomt.

 1. “Het begon met een dode roofvogel op kot, die ik bewaarde op de diepvriespizza’s”: Frauke (27) is eerste taxidermist in centrum van Kortrijk
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Het begon met een dode roofvogel op kot, die ik bewaarde op de diepvriespizza’s”: Frauke (27) is eerste taxider­mist in centrum van Kortrijk

  Frauke Vandekerckhove (27) is de eerste taxidermist in het stadscentrum van Kortrijk en wellicht ook de jongste in ons land. Een jonge vrouw die van dode dieren opzetten haar job maakt, het is een zeldzaamheid. “Het opzetten van dode dieren is van een pure schoonheid. Het is veel beter dan ze gewoon te laten vergaan”, vertelt Frauke.
 2. Onderzoek naar lijk in septische put: “Zelfs wanneer het lichaam in verre staat van ontbinding is, kunnen we veel informatie achterhalen”
  PREMIUM

  Onderzoek naar lijk in septische put: “Zelfs wanneer het lichaam in verre staat van ontbinding is, kunnen we veel informatie achterha­len”

  Een kraanman die nietsvermoedend een septische put leegschept op een werf, en tot zijn grote verbazing de contouren van een lichaam in de bruine brij ontwaart. Niet veel later is de halve straat afgezet, lopen mannen en vrouwen met witte pakken op het terrein en wordt er een moordonderzoek gestart. Het lijkt weggeplukt uit het scenario van de betere politieserie, maar in Berchem was het donderdagavond bittere ernst. Maar wat gebeurt er met zo’n lichaam nadat het is opgevist?