Affiches met Jair Bolsonaro (midden) en zijn belangrijkste tegenstander Luiz Ignacio Lula da Silva.
Volledig scherm
Affiches met Jair Bolsonaro (midden) en zijn belangrijkste tegenstander Luiz Ignacio Lula da Silva. © AP

Vrees voor geweld in Brazilië indien Bolsonaro verkiezingen verliest

Op zondag 2 oktober kiezen de Brazilianen een nieuwe president. Volgens de peilingen zou de huidige rechtse president Jair Bolsonaro verliezen van zijn belangrijkste tegenstander, de centrumlinkse ex-president Luiz Ignacio Lula da Silva. De vraag is vooral of Bolsonaro, die al langer hints verspreidt over verkiezingsfraude, de fakkel zo maar zal doorgeven.

5 reacties

 • Steven-Acuna Snijjckers

  2 maanden geleden
  Beste president ooit in Brazilie! Brazilie is het enigste land van de G7 met een positieve economie dankt zij goed management o.a van president Bolsonaro en minister van financien Guedes. Inflatie is 7.1% , Benzineprijzen zijn in daling, voedingsprijzen in daling etc Een terugkeer naar ex gedetineerde Lula zou een catastrofe zijn voor Brazilie en de Americas! Lula heeft Brazilie geplunderd en daarom heeft het land jaren nodig om te recupereren van Brazilie's grootste crimineel, Lula!
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Polen een autoritair land noemen omdat ze de asielzoekers van Afrika tegenhouden die vanuit Wit-Rusland komen. Hilarisch.
 • Evan De Jongh

  2 maanden geleden
  Is niet voor niets dat hij de Trump van de tropen wordt genoemd, het enige verschil is dat zelfs een president of presidentskandidaat in Brazilië het risico loopt te worden vermoord door zijn tegenstanders. En president worden van de VS of Brazilië is niet zo moeilijk, met genoeg middelen en genoeg op dezelfde nagel kloppen, vooral via sociale media kan je veel bereiken. En eens verkozen doe je uw eigen zin want wat is anders het nut van een president te zijn.
 • Ludo Van Damme

  2 maanden geleden
  Bolsonaro, de tweede Trump.
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Bolsonaro is een kopie van Trump en zal hij de bevolking ook oproepen om geweld te gebruiken. Dat zulke mannen president kunnen worden begrijp ik niet.
 1. Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigieus Milaans operagebouw La Scala

  Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigi­eus Milaans operage­bouw La Scala

  Milieu-activisten hebben vandaag verf gespoten aan de ingang van La Scala, het prestigieuze operagebouw in Milaan. Het is de laatste aflevering in een intussen al lange reeks van acties om bij publiek en politiek bewustzijn te creëren rond de klimaatverandering. Later op de dag daagden er nog meer demonstranten op aan het operagebouw, onder meer om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne en het feit dat net een Russisch operastuk feestelijk het nieuwe operaseizoen opent.