Archiefbeeld ter illustratie. Betogers steunen de gearresteerde opposant Alexei Navalny met affiches met daarop de slogan "Een voor allen, allen voor één". Navalny zit een gevangenisstraf uit omwille van fraude, verschillende van zijn vertrouwelingen worden vervolgd of zijn al veroordeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Betogers steunen de gearresteerde opposant Alexei Navalny met affiches met daarop de slogan "Een voor allen, allen voor één". Navalny zit een gevangenisstraf uit omwille van fraude, verschillende van zijn vertrouwelingen worden vervolgd of zijn al veroordeeld. © REUTERS

Vreedzame protesten zo goed als onmogelijk in Rusland, zegt Amnesty

Het is voor de Russen bijna onmogelijk om op een betekenisvolle manier te manifesteren in hun land, hekelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport "Russia: No Place for Protest". De autoriteiten hebben het recht op vreedzame bijeenkomst uitgehold, aldus de ngo.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.