Northrop Grumman
Volledig scherm
© Northrop Grumman

“Vrede door afschrikking”: VS tonen nieuwe nucleaire bommenwerper die onbemand kan vliegen en waaraan jaren in diepste geheim gewerkt werd

De Amerikaanse luchtmacht heeft de B-21 Raider onthuld, een nieuwe geavanceerde nucleaire bommenwerper die onbemand missies kan uitvoeren. Het is de eerste in zijn categorie. Aan het toestel werd jarenlang in het diepste geheim gewerkt.

64 reacties

 • Wilfried DE HERT

  2 maanden geleden
  Alleen afschriking is een mogelijkheid op vrede, de rest is een sprookje
 • Petrus Dijkzeul

  2 maanden geleden
  VS moet vooral maar tonen wat zij aan aanvalskracht hebben, dat zal de geloofwaardigheid van de wereld nog verder doen verlagen dat het ooit nog goed gaat komen met de wereldvrede.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Wij mogen ons gelukkig prijzen dat wij in huidige tijden leven waar de vrede kan bewaard worden met zware bewapening. Wat een geluk dat er nog zoveel miljarden beschikbaar zijn om zware wapens te maken en te kopen. De toekomst ziet er zeer rooskleurig uit.
 • hans voet

  2 maanden geleden
  Voor de vrede! Door het land dat sinds 1945 jaarlijks meer mensen vermoord heeft dan alle andere landen van de hele wereld samen. Wat bedoelen die dan met "vrede"?
 • Ronald Roelants

  2 maanden geleden
  En Europa blijft het naïeve wicht tussen al dat geweld ; 500 miljoen inwoners en niet eens in staat om een deftig leger te ontwikkelen dat een afschrikking vormt voor dat crapuul uit Moskou, Noord-Korea en Teheran. Voor een sterk en krachtig leger wil ik belastingen betalen en niet voor al die leeglopers die te lui zijn om te werken !
 1. Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in Oost-Congo

  Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in Oost-Con­go

  "Men moet absoluut een escalatie vermijden die zou leiden naar een oorlog in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Het is tijd dat de betrokken partijen stoppen met elkaar de verantwoordelijkheid te geven en tonen wat ze willen doen om de vrede te herstellen". Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vrijdag verklaard naar aanleiding van haar onderhoud met de Congolese president Félix Tshisekedi in Kinshasa.