Demonstranten houden in Denver borden omhoog met de eis om strafvermindering voor Rogel Aguilera-Mederos.
Volledig scherm
Demonstranten houden in Denver borden omhoog met de eis om strafvermindering voor Rogel Aguilera-Mederos. © AP

Vrachtwagenchauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte krijgt 100 jaar strafvermindering na protesten

Een vrachtwagenchauffeur die in april 2019 een dodelijk ongeval veroorzaakte, heeft 100 jaar strafvermindering gekregen in de Verenigde Staten. Dat gebeurde nadat er felle protesten uitbraken en bekendheden als Kim Kardashian zich keerden tegen de gevangenisstraf van 110 jaar die de Cubaanse immigrant eerder deze maand kreeg opgelegd.

 1. Vrouw uit El Salvador die 9 jaar in gevangenis zat voor ‘poging tot abortus’ vrijgelaten

  Vrouw uit El Salvador die 9 jaar in gevangenis zat voor ‘poging tot abortus’ vrijgela­ten

  Een vrouw die in El Salvador een gevangenisstraf van negen jaar heeft uitgezeten nadat ze een miskraam kreeg, is eindelijk weer vrijgelaten. De 28-jarige vrouw, Sara Rogel, raakte op 20-jarige leeftijd zwanger. Toen ze acht maanden ver was, struikelde en viel de vrouw terwijl ze kleren aan het wassen was. Daardoor kreeg ze een miskraam. In het ziekenhuis werd ze door de Salvadoraanse autoriteiten meteen gearresteerd op verdenking van abortus.
 2. 25 jaar na vrijspraak O.J. Simpson: is een moordenaar op vrije voeten? “Hij is het typische voorbeeld van een mishandelaar”
  PREMIUM
  Celebrities

  25 jaar na vrijspraak O.J. Simpson: is een moordenaar op vrije voeten? “Hij is het typische voorbeeld van een mishande­laar”

  150 miljoen Amerikanen zaten 25 jaar geleden massaal voor hun scherm gekluisterd om de ontknoping van de meest spannende rechtszaak ooit te volgen. Na maandenlange debatten werd O.J. Simpson (73) op 3 oktober 1995 uiteindelijk vrijgesproken voor de moord op z’n ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. Al is nog steeds niet iedereen ervan overtuigd dat de voormalige footballspeler echt onschuldig is. “Diep in ons hart weten we dat hij het gedaan heeft", zei Tanya Brown, de zus van Nicole, onlangs nog in een interview.