Vrachtwagen vol laboratoriumapen crasht op snelweg, vier ontsnapte apen worden gedood

Een vrachtwagen met 100 laboratoriumapen is vrijdag gecrasht op de snelweg in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Vier langstaartmakaken konden onstsnappen en renden de ‘wildernis’ in. De politie zocht de afgelopen dagen met man en macht naar de verdwenen dieren. Er werd zelfs een helikopter met warmtebeeldcamera’s ingeschakeld. De vier ontsnapte makaken werden uiteindelijk gevangen en geëuthanaseerd. Waarom de dieren werden gedood, is niet duidelijk.

 1. Pijnlijke verspreking van George W. Bush: “Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”
  Play

  Pijnlijke verspre­king van George W. Bush: “Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”

  Oud-president van de Verenigde Staten George W. Bush maakte een pijnlijke blunder tijdens een speech over de oorlog in Oekraïne. “Een onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”, klinkt het. Bush refereerde na een korte stilte aan zijn leeftijd als oorzaak van zijn verspreking. “In elk geval, ik ben 75", aldus Bush. Inwoners van Irak kunnen niet lachen met de verspreking.
 2. Werknemer van Amerikaanse noodcentrale die ophing tijdens oproep schietpartij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

  Werknemer van Amerikaan­se noodcentra­le die ophing tijdens oproep schietpar­tij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

  Een hulpverlener van de Amerikaanse noodcentrale is geschorst en wordt mogelijk ontslagen nadat ze ophing tijdens een noodoproep van een supermarktwerknemer in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), waar zaterdag een dodelijke schietpartij plaatsvond. De manager van de supermarkt ‘Tops Friendly Market’, Latisha, vertelde aan de krant ‘The Buffalo News’ dat ze fluisterde aan de telefoon uit vrees dat de schutter, de 18-jarige Payton Gendron, haar zou horen. De hulpverlener maakte zich kwaad omdat Latisha “te stil praatte” en hing vervolgens op.