President Jimmy Morales.
Volledig scherm
President Jimmy Morales. © AFP

Vrachtwagen schept menigte in Guatemala: zeker 18 doden

In Guatemala zijn zeker 18 mensen om het leven gekomen doordat een vrachtwagen vanochtend op een menigte is ingereden. Onder de doden zijn vrouwen en kinderen. Eerder was nog uitgegaan van 32 overleden slachtoffers, maar na de middag werd het dodental naar beneden bijgesteld.

  1. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.