Het hoofdkantoor van Signify in Eindhoven.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Signify in Eindhoven. © REUTERS

Vraag naar UV-lampen Signify stijgt, nu studie zegt dat UV-C-licht coronavirus doodt. Zelfs in de lucht

De Nederlandse verlichtingsfabrikant Signify heeft hoge verwachtingen van lichtbronnen in de strijd tegen de coronapandemie. Sinds de virusuitbraak zijn de orders voor lampen met het zogeheten UV-C-licht sterk gestegen. Signify verhoogt de productie van lampen en armaturen voor het ultraviolette licht daarom aanzienlijk, laat topman Eric Rondolat weten in een persconferentie.

7 reacties

 • Danny Bottelier

  10 maanden geleden
  UV-C lampen worden ook gebruikt in vijverfilters om algen te doden.
 • oswald billiet

  10 maanden geleden
  Wat dan met de zonnebanken? Dien zijn eigenlijk even effectief.
 • christophe beunens

  10 maanden geleden
  Aan iedereen die overweegt dit te gebruiken : UV-C is de schadelijkste UV straling die er is, en veroorzaakt huidkanker. Als je een ruimte wilt ontsmetten met UV-C, zorg ervoor dat er geen levende wezens aanwezig zijn, gedurende de ontsmettingstijd!
 • Jozef Vermeulen

  10 maanden geleden
  Dat UV-C licht het virus doodt is al lang geweten. eBay staat vol met fake UV-C lampen, meestal verkocht in China.
 • Albert Verbiest

  10 maanden geleden
  Eindelijk goed nieuws, laat ons hopen dat het allemaal goed komt
 1. Twee doden bij ongeval met vermoedelijk zelfrijdende Tesla in VS: “99,9 procent zeker dat niemand achter het stuur zat”

  Twee doden bij ongeval met vermoede­lijk zelfrijden­de Tesla in VS: “99,9 procent zeker dat niemand achter het stuur zat”

  Bij een opmerkelijk ongeval met een Tesla zijn zaterdag in de Amerikaanse staat Texas twee mannen om het leven gekomen. Naar verluidt zou de auto op zijn automatische piloot hebben gereden toen het ongeval gebeurde. Volgens de politie zat een van de inzittenden vermoedelijk op de passagiersstoel en de ander op de achterbank toen de Tesla Model S van de weg raakte en tegen een boom reed.
 2. Dan toch UV-straling in strijd tegen corona? Antwerps audiovisueel bedrijf AED levert vanaf mei al lichtarmaturen om kamers te ontsmetten
  PREMIUM

  Dan toch UV-stra­ling in strijd tegen corona? Antwerps audiovisu­eel bedrijf AED levert vanaf mei al lichtarma­tu­ren om kamers te ontsmetten

  Het audiovisueel bedrijf AED Group uit Willebroek lanceert als eerste Belgisch bedrijf UVC-technologie in de strijd tegen corona. “Dankzij onze lichtarmaturen met ultraviolette straling kunnen ruimtes bacterieel en viraal ontsmet worden. In combinatie met de huidige maatregelen een stap richting de heropstart van ons normale leven.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw