AFP
Volledig scherm
© AFP

Voortvluchtige verdachte van moord op vrouw en vier kinderen opgepakt in Schotland

Xavier Dupont de Ligonnès, een Fransman die verdacht wordt van de moord op zijn vier kinderen en echtgenote in 2011 in Nantes, is op de luchthaven van Glasgow opgepakt. Tegen de man werd een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd, maar hij bleef jarenlang onvindbaar. Tot nu dus.

13 reacties

 • Theo Flitser

  2 jaar geleden
  Eddy DESMET: je kan moeilijk HLN van 'voorbarigheid' verdenken: de redactie gaat ook maar uit van de berichtgeving van persagentschappen. HLN is dan ook geen onderzoeksraad of zo. Je kan zo élk item in twijfel trekken en wachten tot er een officiële bevestiging is. En dan ben je nog niet zeker, kijk maar naar de berichtgeving inzake de bommelding in het Vlaams parlement.... wat is dàt voor een soep.
 • Eddy DESMET

  2 jaar geleden
  Het Laatste Nieuws was ietwat te voorbarig in de berichtgeving : ondertussen is gebleken dat het niet om de gezochte persoon gaat. Zijn ADN stemt niet overeen met dat van de voortvluchtige ...
 • Yves François

  2 jaar geleden
  Niet te vatten, als het jammerlijk niet meer gaat, wees dan een échte vent, pak uw valies en bol het af. In het slechtste/beste geval pakken ze je nog terug binnen als je je fout later inziet of bedenkt. Maar beroof onschuldigen en je eigen bloed en vlees toch niet van hun leven, hoe laf.
 • Nicolas Eisbär

  2 jaar geleden
  8 jaar lang onder de radar en dan toch geklist door een anonieme tipgever, tja heel benieuwd wat we nu gaan horen en of zijn irritante zus die hem tegen alles bleef verdedigen, ook medeplichtig is bij zijn jarenlange ondergedoken leven. Hopelijk houden ze hem wel goed in het oog tegen zelfmoordpogingen.
 • Michel Maeterlinck

  2 jaar geleden
  Eerst bewijzen dat hij, het is.
 1. Hoe vader executie vrouw en 4 kinderen minutieus plande; mogelijk ook link met verdwenen vrouw
  Update

  Hoe vader executie vrouw en 4 kinderen minutieus plande; mogelijk ook link met verdwenen vrouw

  Het ziet er meer en meer naar uit dat Xavier Dupont, de 50-jarige vader van het uitgemoorde gezin uit Nantes, zijn vrouw en vier kinderen heeft geëxecuteerd, begraven en vervolgens op de vlucht is geslagen. Het even minutieuze als gruwelijke moordcomplot wordt stillaan door de speurders ontrafeld. De man was op zijn vluchtweg vorige week aan de andere kant van Frankrijk: eerst in de Vaucluse en dan in de Var. Zijn Citroën C5 werd vannacht teruggevonden in de buurt van Fréjus (Côte d'Azur) op de parking van een hotel waar hij vorige week had overnacht en ook nog 30 euro afhaalde met zijn bankkaart. De vermoedelijke dader werd ook herkend op bewakingscamera's van het hotel. Het onderzoek wees ook uit dat verdachte nummer 1 kort voor de verdwijning een schop en grote zakken (waarin hij de vijf lijken stopte) had gekocht. Uit de autopsie blijkt dat de vader een vuurwapen bezat van hetzelfde type als het moordwapen. Hij schreef ook brieven om de verdwijning van zijn vrouw en kinderen te verklaren. Alsof dat alles nog niet erg genoeg was, wordt Xavier Dupont mogelijk ook gelinkt aan de verdwijning van een 50-jarige vrouw op zijn vluchtroute.
 1. Schiphol treft geen extra maatregelen na besmettingen Zuid-Afrika
  5

  Schiphol treft geen extra maatrege­len na besmettin­gen Zuid-Afri­ka

  De Nederlandse luchthaven Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen dan de al geldende regels, zoals afstand houden en de mondmaskerplicht, om reizigers tegen het coronavirus te beschermen. Dat op twee KLM-vluchten van Zuid-Afrika naar Nederland sprake was van een groot aantal coronabesmettingen, noemde de luchthavenexploitant “uitzonderlijk”. De kwestie is reden voor Schiphol om met KLM en de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), die in allerijl moest komen testen, na te gaan hoe een en ander kon gebeuren.