Abu Mansur in 2011, toen hij nog lid was van de aan Al Qaeda gelinkte terreurbeweging al-Shabaab.
Volledig scherm
Abu Mansur in 2011, toen hij nog lid was van de aan Al Qaeda gelinkte terreurbeweging al-Shabaab. © AP

Voormalige terrorist benoemd tot minister in Somalië

Somalië heeft een voormalige terrorist aangesteld als minister van religieuze zaken in een nieuwe regering. Mukhtar Robow Ali, ook bekend als Abu Mansur, is plaatsvervangend leider geweest van al-Shabaab, een groepering die al tientallen jaren geweld zaait in de Hoorn van Afrika.

4 reacties

 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Minister van religieuze zaken. Dat zegt genoeg.
 • RENE LENAERTS

  2 maanden geleden
  Er is geen hoop voor Somalië.Een terrorist als minister, en dan nog van religieuze zaken, wat bezielt die mensen?
 • danny suenaert

  2 maanden geleden
  5 miljoen dollar op zijn kop gezet dat is natuurlijk wel een aanmoediging om ermee op te houden. Dan wordt dat nog minister ook 3n wat met zijn slachtoffers? Zie je al een Al-Qaida terrorist minister worden?
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Na die komt er een opvolger dus waar is die euforie nu voor nodig !! Osama is ook dood ! En heeft dit die gekken gestopt … neen zijn opvolgers doen gewoon verder !
 1. Poetin breekt belofte aan vrouwen van Russische reservisten en roept hun geliefden toch op om te gaan vechten: dit zei hij aan begin van de oorlog
  Play

  Poetin breekt belofte aan vrouwen van Russische reservis­ten en roept hun geliefden toch op om te gaan vechten: dit zei hij aan begin van de oorlog

  De mobilisatie van Russische reservisten is een zware dreun voor de mannen die naar Oekraïne worden gestuurd. Maar ook hun moeders, echtgenotes en vriendinnen zullen deze oproep niet snel vergeten. President Vladimir Poetin had hen - op Internationale Vrouwendag nota bene - nog beloofd dat alleen beroepsmilitairen zouden vechten in Oekraïne.