Dmitri Medvedev is ex-president en voorzitter van Russische Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Dmitri Medvedev is ex-president en voorzitter van Russische Veiligheidsraad. © Photo News

Voormalige Russische president Medvedev dreigt opnieuw met nucleaire oorlog

De voormalige president van Rusland Dmitri Medvedev heeft woensdag indirect gewaarschuwd tegen een mogelijke nucleaire oorlog als het Internationaal Strafhof Moskou gaat straffen voor vermeende misdaden in Oekraïne. “Het idee een land met het grootste nucleaire arsenaal te straffen is op zichzelf al absurd. En bedreigt mogelijk het voortbestaan van de mensheid”, schreef de naaste bondgenoot van president Vladimir Poetin op Telegram.

75 reacties

 • John Rogers

  1 maand geleden
  Altijd die gedoodverfde zondebok theorie maar wanneer je goed rondkijkt of hoort zie je in wat voor puinhoop deze wereld aan het worden is..
 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  Ik denk dat Medvedev en die van Roskosmos zich zo "hard" opstellen omdat ze geen anders keuze hebben. Al wie "gematigd" is wordt buitengesmeten door Poetin. Dus het is voor eigen zelfbehoud dat die dat zegt. Dus of ie het nog maar meent of niet , valt nog te bezien.
 • Jan Vanstraat

  1 maand geleden
  Pardon het was toch een training van de Russen ? Eigen woorden … eigen luizen die bijten. Sorry, geen enkel begrip heb ik er nog voor en zeker niet voor zulke pannenkoeken en marionetten.
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  De dwerg Poetin dient per direct zijn straf te krijgen voor al zijn oorlogsmisdrijven. Het is een monster dat gewoon doet waar hij zin in heeft en niemand doet er wat aan. De dreigingen over kernoorlog zijn gewoon bluf. De NAVO en de USA kunnen hem gemakkelijk aan maar blijkbaar durven ze dat niet.
 • Emiel Van Roost

  1 maand geleden
  Hoogmoed komt voor de val, ook voor Putin.
 1. INTERVIEW. Hoe zwaar weegt Poetins nucleair dreigement? “We moeten hopen dat Rusland niet verliest”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hoe zwaar weegt Poetins nucleair dreigement? “We moeten hopen dat Rusland niet verliest”

  De nucleaire dreigementen van Russisch president Poetin stapelen zich op. Gisteren oefenden Russische troepen in Kaliningrad met Iskander-raketten waar een kernkop op kan gemonteerd worden. Hoe ernstig moeten we de nucleaire dreiging nemen? “We mogen dat niet minimaliseren. Belandt Rusland in het verliezende kamp, dan is de kans reëel dat Poetin een tactisch kernwapen afvuurt”, stelt professor Internationale Veiligheid (UAntwerpen) en expert wapenbeheersing Tom Sauer (52).