Vladimr Poetin en Mikhail Khodorkovsky
Volledig scherm
Vladimr Poetin en Mikhail Khodorkovsky © REUTERS/AFP

Voormalige oligarch: “Als Poetin verliest in Oekraïne, verliest hij ook de macht en mogelijk zijn leven”

De voormalige Russische oligarch Mikhail Chodorkovski ziet dat Vladimir Poetin stilaan in het nauw gedreven wordt. Het leven van de Russische president kan zelfs afhangen van de uitkomst van de oorlog in Oekraïne, stelt de ex-topman van het oliebedrijf Yukos tegenover CNN.

55 reacties

 • Mady Vermeulen

  1 maand geleden
  Bart Verwegen, goed gezien. Als Poetin de macht verliest zal hij de tactiek van de verschroeide aarde toepassen en kernwapens inzetten. Voor de arme Oekraïners die alles al verloren, inclusief de levens van hun geliefden zal het niet veel verschil meer maken. Voor de hele wereld wél. Maar dat zal Poetin worst wezen.
 • Hilde lambrechts

  1 maand geleden
  Als er kernwapens worden ingezet bestaat België niet meer; alle landen bezitten schuilkelders maar onze prachtige leiders vinden het niet nodig om schuilkelders te bouwen om zijn burgers te beschermen! Of het veel uithaalt weet ik niet maar het zou wel een geruststelling zijn!
 • Nadine Nadje

  2 maanden geleden
  VN en Navo moeten niet wachten,maar meteen doen
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  En Lavrov en Medvedev , die hebben steeds harde taal omdat ze grote angst hebben van Poetin . Daarom zo'n grote mond , maar als de oorlog gedaan is zullen ook zij verdwijnen met nog andere koppen .
 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat hij géén gelijk krijgt, want als Poetin zijn macht en leven ervan afhangt zal hij kernwapens inzetten.
 1. Professor David Criekemans na de speech van Poetin: “We kruipen stilaan door het oog van de naald”
  PREMIUM

  Professor David Criekemans na de speech van Poetin: “We kruipen stilaan door het oog van de naald”

  “Het Westen wil ons niet vrij zien. Het wil ons zien als een meute slaven”, zei Russisch president Vladimir Poetin in een nieuwe speech waarin hij aankondigde vier bezette Oekraïense regio’s te annexeren. Door de annexatie wordt volgens Poetin ‘het onrecht van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie’ voor een deel ongedaan gemaakt. Poetin hamerde erop dat net het Westen hypocriet is én stak tegelijkertijd zijn hand uit voor onderhandelingen. Waar gaat dit heen? Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen): “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO belanden we automatisch in de Derde Wereldoorlog.”
 2. Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigieus Milaans operagebouw La Scala

  Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigi­eus Milaans operage­bouw La Scala

  Milieu-activisten hebben vandaag verf gespoten aan de ingang van La Scala, het prestigieuze operagebouw in Milaan. Het is de laatste aflevering in een intussen al lange reeks van acties om bij publiek en politiek bewustzijn te creëren rond de klimaatverandering. Later op de dag daagden er nog meer demonstranten op aan het operagebouw, onder meer om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne en het feit dat net een Russisch operastuk feestelijk het nieuwe operaseizoen opent.