typical police vehicle in germany - translation: police; Shutterstock ID 1834707238; purchase_order: HLN; job: HLN; client: HLN; other:
Volledig scherm
typical police vehicle in germany - translation: police; Shutterstock ID 1834707238; purchase_order: HLN; job: HLN; client: HLN; other: © Shutterstock / FooTToo

Voormalige Duitse leraar moet voor rechter verschijnen door extremistische video's

Een voormalige Duitse schoolleraar - die bekendstaat als de “leerkracht van het volk” - is vrijdag voor de rechter verschenen in Berlijn door video’s waarin hij extreemrechtse ideeën verkondigt. Hij wordt ervan beschuldigd illegale propaganda en symbolen te hebben verspreid.

 1. Spanning rond Frontnacht stijgt. Extreemrechts roept op om tóch af te zakken naar IJzerwake, politie op scherp: “Loopt het uit de hand, dan wordt hun vergunning in vraag gesteld”
  Ieper

  Spanning rond Frontnacht stijgt. Extreem­rechts roept op om tóch af te zakken naar IJzerwake, politie op scherp: “Loopt het uit de hand, dan wordt hun vergunning in vraag gesteld”

  Volgens de politie roepen verschillende dubieuze organisaties op om zondag naar de IJzerwake in Steenstraete af te zakken, nadat eerder het Vlaams-nationalistische muziekfestival Frontnacht werd geannuleerd. Ondertussen wijst het stadsbestuur de personen achter de IJzerwake op hun plichten: “Een verantwoordelijke organisator moet er vooral voor zorgen dat de gemoederen bedaard worden en niet dat er oproer wordt gepredikt.”
 1. Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veiligheidsraad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”
  9

  Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veilig­heids­raad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”

  Rusland heeft Pink-Floyd-medeoprichter Roger Waters gevraagd om de VN-Veiligheidsraad toe te spreken tijdens een vergadering die aangevraagd is door Moskou om de levering van wapens aan Oekraïne te bespreken. In het verleden heeft de zanger zich al negatief uitgelaten tegen de westerse wapenleveringen. “Russische diplomatie was vroeger serieus. Wat is het volgende? Mr. Bean?” zei een anonieme diplomaat van de VN-Veiligheidsraad.