Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”

UPDATEDe voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.

12 reacties

 • Jean berg

  1 jaar geleden
  Eindelijk, goede nieuws en snel terug naar Spanje
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Hij zal rap terug vrij zijn want zijn aanhouding is in strijd met het Europees recht. Met Polen en Hongarije heeft Europa heel wat minder mededogen.
 • Hugo Peeters

  1 jaar geleden
  In Spanje lachen ze niet met separatisten.
 • Roland Peeters

  1 jaar geleden
  Uitleveren en zo vlug mogelijk.Grote sier maken terwijl zijn kameraden in de cel zitten is een lafaard.
 • joseph verbeke

  1 jaar geleden
  Er liep "al lang "een arrestatie bevel! In Belgie was hij op zijn gemakske want hier is alle soort welkom en wordt zelfs verheerlijkt door sommige politiekers die dat heerschap nog een rondleiding in Brugge gaven. De wetten worden hier enkel toegepast op de brave burgers.