De voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld.
Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld. © AFP

Voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld overleden

Donald Rumsfeld, een Republikeinse havik die onder president George Bush jr minister van Defensie was, is in Taos in de staat New Mexico temidden van zijn familieleden op 88-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Een doodsoorzaak is niet vermeld.

 1. Netwerk van honderden nepaccounts en valse nieuwssites probeert Russische propaganda te verspreiden in Europa
  2

  Netwerk van honderden nepac­counts en valse nieuwssi­tes probeert Russische propaganda te versprei­den in Europa

  Een wijdvertakt Russisch propagandanetwerk probeerde via honderden nepaccounts op sociale media en tientallen nepnieuwswebsites de visie van het Kremlin over Oekraïne te verspreiden, onthulde Meta dinsdag. Het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook en Instagram, zei dat het de operatie heeft geïdentificeerd en uitgeschakeld voordat het een groot publiek kon bereiken. Niettemin zei Facebook dat het de grootste en meest complexe Russische propaganda-inspanning was die het heeft gevonden sinds het begin van de invasie.
 2. Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisatie
  24

  Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisa­tie

  De gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft tot chaos en grote onrust geleid bij de Russische bevolking. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bij de autoriteiten in Moskou een zwartepietenspel is losgebarsten om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. En de enige ‘echte’ schuldigen van die warboel heeft het Kremlin nu gevonden, zo meldt het gerespecteerde Institute for the Study of War (ISW).
 1. “Oekraïense regio’s hebben voor toetreding gestemd” in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsmedia

  “Oekraïense regio’s hebben voor toetreding gestemd” in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsme­dia

  Volgens de eerste uitslagen van de referenda in de bezette Oekraïense gebieden die bij Russische staatsmedia verschijnen, hebben de inwoners voor toetreding tot Rusland gestemd. In de regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja zou met een overweldigende meerderheid van meer dan 96 procent zijn gestemd voor toetreding tot de Russische Federatie. Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin vrijdag de toetreding van de bezette gebieden tot Rusland zal aankondigen.