Voormalig Russisch minister van Buitenlandse Zaken Andrej Kozyrev (links) en huidig Russisch president Vladimir Poetin (rechts).
Volledig scherm
Voormalig Russisch minister van Buitenlandse Zaken Andrej Kozyrev (links) en huidig Russisch president Vladimir Poetin (rechts). © Wilson Center/Reuters

Voormalig Russisch minister van Buitenlandse Zaken: "Rusland kán en móét verslagen worden in Oekraïne”

Volgens voormalig Russisch minister van Buitenlandse Zaken Andrej Kozyrev (71) is het mogelijk om Rusland uit Oekraïne te verdrijven. Meer nog: het móét gebeuren. Hij gelooft niet in de argumenten die worden aangevoerd om het niet te doen, zoals een dreigende kernoorlog. “Als Oekraïne en het Westen zich overgeven, zal de chantage geen grenzen kennen.”

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. Onthuld: hoe het Russische huurlingenleger van Wagner miljoenen euro’s binnenrijft in Afrika
  PREMIUM

  Onthuld: hoe het Russische huurlingen­le­ger van Wagner miljoenen euro’s binnen­rijft in Afrika

  In Oekraïne vlot het niet meer zo voor de beruchte Wagner-groep. Maar elders in de wereld verdient het Russisch huurlingenbedrijf nog geld als slijk. Een uitgelekt Amerikaans inlichtingenrapport raamt de opbrengst van de mijnbouwactiviteiten die Wagner controleert in de Centraal-Afrikaanse Republiek op één miljard dollar — en dan hebben we het nog niet over de houtkap en vergelijkbare verdiensten in andere landen gehad.