Voormalig president Donald Trump en Dr. Deborah Birx
Volledig scherm
Voormalig president Donald Trump en Dr. Deborah Birx © AP

Voormalig hoofd coronataskforce: “Trump kreeg onjuiste gegevens over pandemie te zien”

Voormalig hoofd van de coronataskforce, Deborah Birx, zegt dat president Trump grafieken te zien kreeg die niet door haar gemaakt werden. Dat vertelt ze in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS. “Elke dag dacht ik aan stoppen”, zegt Birx over haar samenwerking met de Trump-administratie.

 1. Russisch parlement keurt annexatie Oekraïense regio’s goed

  Russisch parlement keurt annexatie Oekraïense regio’s goed

  Het Russische parlement heeft de annexatie van de vier Oekraïense regio’s Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson officieel bekrachtigd. De meer dan 400 afgevaardigden hebben unaniem gestemd voor de opname van de regio’s in de Russische Federatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, die als gast aanwezig was in de Doema, benadrukte dat de regio’s nu onder speciale bescherming van het land staan.
 2. Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen

  Rechts nog altijd springle­vend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerder­heid in parlement binnen

  De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Volgens ratingbureau Moody’s wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nog een dubbeltje op z'n kant.
 1. Musk haalt bakzeil op Twitter na kritiek op zijn vredesplan voor Oekraïne

  Musk haalt bakzeil op Twitter na kritiek op zijn vredesplan voor Oekraïne

  Tesla-topman Elon Musk heeft op Twitter bakzeil gehaald nadat een plan voor een vrede tussen Rusland en Oekraïne dat hij op de berichtendienst zette hem op zware kritiek kwam te staan. Musk had in dat eerste plan geopperd dat de Krim Russisch zou moeten blijven. In een nieuwe peiling stelt de rijkste mens ter wereld voor dat de inwoners van de Krim en de vier door Rusland geannexeerde gebieden in Oost-Oekraïne zich mogen uitspreken over bij welk land ze willen horen.