Voormalig Brits premier Johnson gaat even de mist in en verwisselt Zelensky met Poetin tijdens debat: “Bedankt voor het inspirerende leiderschap”

Boris Johnson sprak tijdens een debat in het Lagerhuis zijn lof uit over Oekraïne. Maar de voormalige Britse premier ging daarbij wel even de mist in. Toen hij sprak over de Oekraïense president zei hij: “Dankzij het inspirerende leiderschap van Vladimir Poetin, ...”. Een uitspraak die natuurlijk over Zelensky ging, de president van Oekraïne, en dus niet over Poetin, de president van Rusland. Johnson merkte zijn fout snel op en corrigeerde zichzelf.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Nederlandse verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne verzetten zich tegen uitlevering aan België
  2

  Nederland­se verdachten van ontvoe­rings­po­ging Van Quickenbor­ne verzetten zich tegen uitleve­ring aan België

  De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden uitgeleverd aan België. De verdachten verzetten zich alvast sterk tegen zo’n mogelijke uitlevering.
 3. Noord-Korea vuurt raket af over Japan: “Serieuze bedreiging voor de internationale vrede”
  Play

  Noord-Ko­rea vuurt raket af over Japan: “Serieuze bedreiging voor de internatio­na­le vrede”

  Noord-Korea heeft in de nacht van maandag op dinsdag een ballistische raket afgevuurd die over Japans grondgebied is gevlogen. Het was de vijfde rakettest van Noord-Korea in slechts tien dagen tijd en de eerste keer in vijf jaar tijd dat een Noord-Koreaanse raket over Japan vloog. Japanners kregen de oproep dekking te zoeken toen de raket over hun land zoefde. Het projectiel legde volgens Tokio een afstand van zo’n 4.600 kilometer af voordat het uiteindelijk in de Stille Oceaan terechtkwam.