De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) omhelst de Russische president Poetin in Hannover. Beeld uit 2004.
Volledig scherm
De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) omhelst de Russische president Poetin in Hannover. Beeld uit 2004. © BELGAIMAGE

Voormalig bondskanselier Schröder in Moskou: speculaties over ontmoeting met Poetin

De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) brengt een bezoek aan de Russische hoofdstad Moskou. Volgens de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, staan er geen ontmoetingen met de Russische president Vladimir Poetin op de planning, maar is contact “niet uitgesloten”. Op de vraag of hij Poetin zou ontmoeten, antwoordde Schröder aan RTL dat hij “een paar dagen op vakantie” is. “Moskou is een mooie stad”, aldus de man.

9 reacties

 • Eric Duchamps

  4 maanden geleden
  Mooi clubje Schroder en Merkel … zie nu waar ze staan met hun vriendschap met Poetin en afhankelijkheid voor hun energie … maar de lofbetuigingen bij haar afscheid waren ho zo talrijk …
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Met Poetin bak je geen broodjes meer als je nog iets menselijk in je hebt.
 • geert Verschelde

  4 maanden geleden
  Schröder was de top van de ijsberg. Maar veel andere Europese politiekers zitten, of zaten , ook gevangen in de netten van Poetins grote bedrijven, zogezegd bedrijven van bevriende olligarchen. Poetin is al decenia lang politiekers van verschillende strekkingen en verschillende landen, aan zich te binden. Zijn plannen zijn al jaren geleden gemaakt en worden beetje per beetje uitgevoerd.
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Van mij mag die Schroder in Moskou blijven. Poetin gaat hem trouwens gebruiken'.
 • Patrick Vandeputte

  4 maanden geleden
  Zijn CV bewijst het uiteindelijke doel van veel politici: zichzelf verrijken. Al de rest zal hen worst wezen.