Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Voorlopige studies wijzen uit dat kans op ziekenhuisopname kleiner is bij omikronvariant, maar bezorgdheid is niet weg

De omikronvariant lijkt een milder verloop te kennen, tenminste zo blijkt uit vier afzonderlijke studies uitgevoerd in Schotland, Engeland, Zuid-Afrika en Australië. Het zijn resultaten die hoopvol stemmen, al gaat het om eerder kleinschalige onderzoeken, en zijn wetenschappers het onderling nog niet eens over hoe ziekmakend omikron nu werkelijk is.

95 reacties

 • Willem Serneels

  1 jaar geleden
  Wat mij opvalt: ja, regeringen en bijbehorende maatregelen wereldwijd krijgen kritiek, ook wetenschappers weten het niet altijd zeker - maar dit alles lijkt me eerder normaal. We hebben nu éénmaal te maken met een continu veranderend "beestje". Wetenschap is (gelukkig) geen statisch gegeven, en beleidsmakers en regeringen zitten tussen verschillende vuren: de wetenschap, de adviseurs, allerlei lobby's, en de morrende bevolking, waaronder helaas veel pseudo-wetenschappers en cafégeleerden.
 • Peter van Dijk

  1 jaar geleden
  Zorg voor gezond eten en een voldoende inname van vitamine C, D3, K, en zink. Dan ben je al behoorlijk minder vatbaar.
 • luc van duyse

  1 jaar geleden
  De strategie van onze regering bestaat er onder andere uit om gezonde kinderen te gaan vaccineren, terwijl een deel van de volwassen bevolking nog geen enkele prik kreeg. Dit terwijl duidelijk wordt dat het virus milder toeslaat. Enige oplossing : booster alle risicogevallen onder de volwassenen en kinderen en smijt de maatschappij terug open. De natuur doet wel zijn werk.
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Het is te hopen dat het "een licht griepje" is, werd dat van de oorspronkelijke variant ook niet gezegd? Het is nog te vroeg om dergelijke conclusie te trekken. Laat ons nog enkele weken afwachten, en dan kunnen we zien of de maatregelen kunnen versoepelen.Tot dan afwachten en niet speculeren.
 • Francis Verstraete

  1 jaar geleden
  wat ze in Zuid Afrika al weken weten. en toch blijft de paniekzaaierij maar duren. ah ja zo komen die 3de rangs wetenschappers ook eens in de gazet