“Voorlopig vredesplan met 15 punten ligt op tafel”, Lavrov ziet hoop op compromis in gesprekken

De vredesonderhandelingen tussen Russische en Oekraïense delegaties zouden voorzichtig vooruitgang boeken. Volgens ‘Financial Times’ ligt er een voorlopig vredesplan met 15 punten op tafel. Dat zou onder andere een wapenstilstand bevatten en de terugtrekking van de Russische troepen uit Oekraïne, maar dan moet Kiev onder meer de status van neutraliteit aanvaarden. Dat hebben drie personen gezegd die bij de vredesgesprekken betrokken zijn, zo meldt het Britse zakenblad. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei eerder al hoop te zien op een compromis.

99 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Die gek is voor niks te vertrouwen. Hoe kan men met zulk iemand onderhandelen.
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Ik leef zeker mee met de bevolking van Oekraïne en hoop dat deze nachtmerrie zo vlug mogelijk voorbij zal zijn voor hen. Maar ik kan ook sympathie opbrengen voor de vele Russen die deze oorlog evenmin hebben gewild maar moeten overleven onder het ijzeren regime van een dictator en dit waarschijnlijk nog voor jaren. En helaas is Poetin niet de enige in deze wereld. Hopelijk denken de politici daar ook eens aan.
 • Yves Steenssens

  4 maanden geleden
  Hoop op een mirakel ,met een psychopaat aan het kanon?
 • Vic Bellemans

  4 maanden geleden
  Lavrov is de slippendrager van Poetin, die zit alleen aan de onderhandelingstafel om tijd te rekken zodat de Russen (vanaf nu Sovjets) zich kunnen bevoorraden en hergroeperen.
 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Die marionet van Poetin is al een even grote gek. Hoe die zonder in hun lach te schieten zoveel onzin kunnen vertellen op korte tijd is me een raadsel. En dan verwachten ze nog serieus genomen te worden ook. Het wordt nu wel dringend om de kraan naar China dicht te draaien. Zij denken van twee walletjes te kunnen blijven eten en dat moet eens duidelijk gesteld worden.